Debuterende Fortuna Vrouwen verliezen van Ajax

Tessa Wullaert in actie voor de Fortuna Vrouwen © Orange Pictures
De vrouwen van Fortuna hebben in de eredivisie niet kunnen stunten tegen de Ajax Vrouwen. Op De Toekomst werd het 4-0 voor de thuisploeg.
Pas in het laatste kwartier kon Ajax de wedstrijd beslissen.

Aftasten

Een overwinning lag ook niet in de lijn der verwachting aangezien Ajax al lange tijd een sterke ploeg is in de eredivisie. Toch wist de ploeg van Roger Reijners lange tijd de Amsterdammers bij te houden en zelf ook een aantal kansen te creëren.

Late goals vellen Fortuna

In de 22ste minuut scoorde Oranje international Victoria Pelova de 1-0 en dat was tevens ook de ruststand. Kort na de rust leek Pelova ook de 2-0 te scoren, maar na lang beraad van de arbitrage werd besloten dat ze buitenspel stond. Pas in de 77ste minuut moest Fortuna capituleren toen de 2-0 alsnog viel. Het was zuur voor Moïsa van Koot dat het een eigen doelpunt betrof. In de blessuretijd was Ajax nog twee maal doeltreffend waardoor de eindstand op 4-0 uitkwam.

Vertrouwen

De Fortuna Vrouwen kunnen toch met opgeheven hoofd vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Dat is de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 25 september om 12:15 uur.