MVV herstelt zich goed: 4-1 winst op Jong Ajax

Mart Remans heeft de 1-0 voor MVV gescoord tegen Jong Ajax. © Frank Kerbusch - PubliciteitVisie
MVV heeft zich in Maastricht knap hersteld van de ruime nederlaag bij FC Eindhoven. MVV won vrijdagavond met duidelijke cijfers van Jong Ajax: 4-1.
De Maastrichtse ploeg kwam net als in de voorgaande thuiswedstrijden al vroeg op voorsprong.

Goed voorbereidend werk

In de tiende minuut opende Mart Remans de score na goed voorbereidend werk van Sven Blummel. Remans speelde zich goed vrij in de zestien en passeerde doelman Sten Kremers met een laag schot in de verre hoek. Tot die tijd was er nog niet veel opmerkelijks gebeurd.
En er was nog geen half uur gespeeld of de bal lag weer in het Ajax-doel. Uit een counter scoorde Sven Blummel met een mooi schot vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-0. De Amsterdamse beloften van trainer John Heitinga raakten in de extra tijd van de eerste helft nog de onderkant van de lat. De bal van Misehouy sprong terug het veld in en dus stond een 2-0 voorsprong van MVV op het scorebord bij rust.

Omzetting

MVV speelde zonder de geblesseerde Matteo Waem. Zijn positie werd ingenomen door Rein van Helden, die daarmee zijn debuut in de basis maakte. Nicky Souren droeg tegen Jong Ajax de aanvoerdersband.
In de 20e minuut moest de andere centrale verdediger, Rico Zeegers geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Marko Kleinen. De wedstrijd werd voor rust diverse keren stilgelegd voor blessurebehandelingen. Toch werd in een aardig tempo de eerste helft afgewerkt en was het een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek

Spanning

In de 53e minuut verkleinde Jong Ajax de achterstand tot 2-1. De pas 17-jarige Misehouy scoorde via de binnenkant van de paal. Meteen was de spanning terug in de wedstrijd. MVV moest lef tonen en meer op de helft van de tegenstander gaan spelen.
Dat deed de ploeg van trainer Maurice Verberne. Sven Blummel had in de 67e minuut dé kans om zijn tweede van de avond te scoren, maar hij miste de bal jammerlijk. Niet lang getreurd want één minuutje later plofte een schot, dat nog even van richting werd veranderd, van Koen Kostons in het doel: 3-1. Invaller Ruben van Bommel maakte er in de 86e minuut 4-1 van.

Opnieuw goede thuiszege

Niet voor het eerst won MVV dit seizoen met duidelijke cijfers in de eigen Geusselt. ADO en NAC werden met 3-1 verslagen. Tegen Roda bleef de ploeg op 1-1 steken en nu dus een 4-1 zege tegen Jong Ajax. MVV heeft na 7 wedstrijden 14 keer gescoord, ook eenzelfde aantal tegentreffers, maar stijgt met 11 punten naar de negende plaats.
Volgende week vrijdagavond speelt MVV de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Dat duel begint om 21:00 uur.