Mark Flekken geselecteerd voor Nederlands elftal

Mark Flekken tijdens een training voor Oranje, juni 2022 © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken is opnieuw door Louis van Gaal geselecteerd voor het Nederlands elftal. Oranje speelt op 22 en 25 september in de Nations League tegen Polen en België.
De 29-jarige keeper uit Bocholtz, die in de Bundesliga speelt voor SC Freiburg, is sinds een jaar vaste waarde in de groep die zich in Zeist meldt voor interlandvoetbal.

WK voetbal

Voor de positie als doelman van Oranje heeft Flekken concurrentie van de ervaren Jasper Cillessen van NEC en de debutanten Remko Pasveer van Ajax en Andries Noppert van SC Heerenveen. De uitverkiezing voor de twee duels van komende week betekent ook een positief signaal richting het WK, dat in november in Qatar gespeeld wordt. De groep die komende periode in actie komt, zal ook grotendeels de selectie vormen die in de oliestaat om de wereldtitel gaat strijden.

Sterke start

Dat Mark Flekken zich opnieuw bij de selectie van Van Gaal mag voegen, dankt hij aan een sterke start van het seizoen, waarin hij met zijn club de tweede plek bezet in de sterke Duitse competitie. Daarin speelde hij alle zes de competitiewedstrijden tot nu en hield vier maal zijn doel schoon.

Europa League

Daarnaast speelt Flekken dit seizoen voor het eerst Europees voetbal met zijn club en ook daar gaat het voortvarend met zes punten uit twee duels. Donderdagavond won Freiburg in Athene tegen Olympiakos Pireaus overtuigend met 3-0.

Interlands

In maart van jaar debuteerde Flekken officieel als international in het vriendschappelijke duel tegen Denemarken. Daarna speelde hij ook in het oefenduel met Duitsland. Afgelopen zomer was hij ook eerste keus in de duels om de Nations League tegen Polen en Wales.