MVV mist aanvoerder Waem in thuisduel tegen Ajax-beloften

MVV-aanvoerder Matteo Waem. © Orange Pictures
MVV Maastricht verdedigt in de Geusselt dit seizoen een ongeslagen status. Vrijdag wacht met Jong Ajax de volgende zware tegenstander in eigen stadion.
Eerder werden in Maastricht al NAC Breda en ADO Den Haag verslagen en deelde het in de derby de punten met Roda JC Kerkrade.

Afgesloten

Mede daardoor staat MVV er met een tiende plaats op de ranglijst prima voor, al liepen de Sterrendragers een week geleden in het uitduel tegen FC Eindhoven met een 5-0 nederlaag fors tegen de lamp. "We hebben die wedstrijd uitgebreid teruggekeken, ook met de spelers", zegt coach Maurice Verberne. "En nadat we daar onze conclusies uit getrokken hadden, hebben we het ook weer redelijk snel afgesloten. We moeten de positieve dingen van de afgelopen weken ook niet vergeten."

Energie

Het ontbrak volgens Verberne tegen Eindhoven aan een bepaalde energie in zijn ploeg. "Die was anders dan in de vorige wedstrijden", vindt de trainer. "En ook anders dan in de thuiswedstrijden die we gespeeld hebben. Daar kun je verschillende analyses en verklaringen op loslaten."

Goede ontwikkeling

De coach hoopt terug te kunnen vallen op een aantal elementen in het spel van zijn ploeg die vóór Eindhoven-uit de kracht van MVV bleken. "We zetten aardig druk, met een goede intensiteit. Daarnaast maken we het tegenstanders moeilijk om door onze linies heen te spelen, en aan de bal kunnen we dynamisch voetbal over de grond op de mat leggen. Ik denk dat we al met al een goede ontwikkeling doormaken."

Waem

Bij MVV ontbreekt vrijdag een sterkhouder: aanvoerder Matteo Waem kampt met een blessure. Hoelang MVV hem kwijt is, is op dit moment nog niet bekend. Wie zijn plek in het hart van de verdediging gaat invullen, is ook nog onduidelijk. Een centrale rol voor linksback Leroy Labylle of middenvelder Orhan Dzepar behoren tot de mogelijkheden, net als een mogelijk basisdebuut voor verdediger Rein van Helden.

Live

De wedstrijd MVV - Jong Ajax begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan, net als FC Eindhoven - Roda JC en VVV-Venlo - Jong PSV, live te volgen via L1 Radio.