Roda-coach Streppel voor topduel: 'Knap wat Eindhoven doet'

Roda JC-coach Jurgen Streppel. © Orange Pictures
De topwedstrijd van deze speelronde in de Keuken Kampioen Divisie wordt vrijdagavond (20:00 uur) tussen FC Eindhoven en Roda JC Kerkrade gespeeld.
De thuisploeg staat met 17 punten uit 7 duels op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Roda JC met drie punten minder de nummer drie op de ranglijst is. De Kerkradenaren reizen met een fitte spelersgroep naar Eindhoven.

Tien duels ongeslagen

Zowel Eindhoven als Roda leggen het qua budget af tegen andere topploegen in de competitie, maar blijken net als vorig seizoen lastig te kloppen ploegen. Roda verloor tot dusver alleen van NAC Breda, Eindhoven ging nog geen enkele keer onderuit. Wie het vorige seizoen meetelt, ziet dat de Eindhovenaren al tien competitieduels ongeslagen zijn. Wel verloor het team in de play-offs tweemaal van ADO Den Haag.

Rust en stabiliteit

Roda-coach Jurgen Streppel heeft respect voor de werkwijze en resultaten van de tegenstander van vrijdag, die vorig seizoen slechts vier punten van rechtstreeks promotie verwijderd was. "Het is heel knap wat ze doen. Ik denk dat het te maken heeft met het systeem dat ze spelen en de goede spelers die ze weten te halen, maar ook met rust en stabiliteit. Je ziet dat een bepaalde visie leuke dingen kan opleveren."

Effectief

Streppel omschrijft Eindhoven als een 'zeer effectieve ploeg'. Dat kan worden onderschreven met cijfers. Zo heeft de ploeg van coach Rob Penders gemiddeld slechts 42 procent balbezit, een zeer laag percentage voor een club die zo sterk presteert. "Ze spelen op een bepaalde manier en doen dat heel goed."

Goede gevoel

Roda hervond maandag, na drie duels zonder overwinning, het goede gevoel door met De Graafschap af te rekenen. Dat duel leek met een 3-0 voorsprong al vroeg in de tweede helft beslist te zijn, maar het werd toch nog even spannend toen De Graafschap zich terugvocht tot 3-2. "Dat hadden we niet mogen laten gebeuren", zegt de coach, die op een nuance na ook tegen Eindhoven niet van plan is zijn strijdplan te wijzigen.

450 fans

De trainer heeft opties. Zo zaten tegen De Graafschap spelers als Romano Postema, Phil Sieben en Mohamed Mallahi op de bank. "We hebben meerdere spelers die in aanmerking komen voor een basisplaats", zegt Streppel. "Dat is lekker, zeker als iedereen er vol voor gaat." Dat geldt ook voor de Roda-achterban: met 450 meereizende fans is het uitvak in het Jan Louwers Stadion uitverkocht.

Live

Het duel FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.