Voetbalster Hanssen is terug en tekent in Schotland

Nadine Hanssen poseert met het shirt van haar nieuwe club Aberdeen FC. © Aberdeen FC
Voetbalster Nadine Hanssen heeft een contract getekend bij Aberdeen.
De uit Brunssum afkomstige middenvelder had afgelopen jaar een pauze ingelast in haar carrière, om moeder te worden. Nu vervolgt ze haar loopbaan in Schotland.

Welkom

"Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging", zegt Hanssen op haar Instagram-account. "Ik wil het team en de staf bedanken voor het warme welkom." Bij de mannenafdeling van de club treft ze een zéér goede bekende: haar partner Kelle Roos is de doelman van het herenteam, dat in het Schotse Premiership uitkomt.

Carrière

De inmiddels 28-jarige Hanssen speelde in het verleden onder meer voor VVV-Venlo, PSV/FC Eindhoven, Anderlecht en Aston Villa, waar ze in 2018 neerstreek en later haar carrière tijdelijk stopte. Na de geboorte van haar zoon trainde ze sinds enkele maanden mee bij Aberdeen.

Schotland

Aberdeen staat na vier speelrondes in de Scottish Women's Premier League op de voorlaatste plaats op de ranglijst. In de vier wedstrijden werd er één keer gelijkgespeeld en ging het team driemaal onderuit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!