Limburg hofleverancier voorlopige handbalselectie

Luc Steins is 1 van de 15 Limburgers in de voorlopige handbalselectie © Orange Pictures
Op weg naar de eerste EK-kwalificatieduels heeft bondschoach Staffan Olsson maar liefst 15 Limburgers opgenomen in zijn voorlopige selectie.
De totale groep bestaat op dit moment uit 35 spelers. Met daarin uiteraard de bekende namen Luc Steins en Kay Smits. Maar de bondscoach kijkt ook verder en heeft talenten in het vizier.

Debuut

Grootste verrassingen in de groep zijn Martijn Kleijkers en Ids Eussen. Rechteropbouwer Eussen, pas 20, werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar en hielp Lions vorig seizoen aan de titel in de BENE-League. Kleijkers is 21 jaar, ploeggenoot van Eussen en uitgegroeid tot een sterke verdediger die inmiddels niet meer is weg te denken uit de defensie van de Sittardse ploeg. Beiden spelers zouden bij een uitverkiezing hun debuut maken in de Oranje-selectie.

Limburg boven

De overige Limburgse namen in de voorlopige selectie zijn: Jasper Adams, Mark van den Beucken, Thijs van Leeuwen, Rob Schmeits, Alec Smit, Jorn Smits, Ivar Stavast, Luca van Straaten, Arjan Versteijnen, Tim Claessens en Evert Kooijman.

Programma

Op donderdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen België op het programma. Drie dagen later, op zondag 16 oktober speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Griekenland. Het Europees Kampioenschap wordt van 10 tot en met 28 januari 2024 georganiseerd in Duitsland.