Gravel Series Limburg klaar voor NK van volgend jaar

De eerste wedstrijd van de Gravel Series in Limburg was een succes © L1
De organisatie van de Gravel Series Limburg, een wielerwedstrijd over onverharde wegen, heeft ook de laatste test richting de nationale titelstrijd van volgend jaar doorstaan.
De allereerste Limburgse gravelwedstrijd heeft aangetoond dat de KNWU in 2023 met een gerust hart naar Banholt kan afreizen voor de nationale titelstrijd.

Iedereen tevreden

De organisatie had vele maanden nodig om met alle partijen in de omgeving van Banholt overeenstemming te bereiken. Zo zijn er duidelijke afspraken gemaakt met ondernemers, agrariërs en de gemeente Eijsden-Margraten. Twee agrariërs stelden zelfs hun perceel ter beschikking aan de de organisatie. Allemaal met één doel: zo weinig mogelijk overlast veroorzaken.

Soms stoffig, dan weer nat

De organisatie had tijdens hun testevent echter geen invloed op het weer. Fikse regenbuien in de nacht en ochtend hadden hun weerslag op het parcours. "Maar ook dat hoort bij gravel rijden", legt organisator George Deswijzen uit. "De ene keer is het stoffig en nu is het parcours nat. Het belangrijkste is dat we over verschillende soorten ondergrond beschikken."
De rijders waren over het algemeen tevreden met de tien kilometer lange omloop. Wel hadden sommigen zich vergist in het risico op lekrijden en waren vertrokken zonder reserveband. Voor de pechvogels restte niets anders dan zich afmelden bij de jurywagen.

Grote namen aan de start

De precieze datum van het Nederlands kampioenschap in 2023 is nog niet bekend. Mathijs Wagenaar, initiatiefnemer van de landelijke Gravel Series hoopt op een weekend in oktober. "Dat zou wegrenners de mogelijkheid bieden om ook aan het kampioenschap deel te nemen. Zij hebben hun seizoen er dan voor het grootste gedeelte op zitten en kunnen eveneens inschrijven. Het is goed mogelijk dat we grote namen uit het Nederlandse wielrennen aan de start krijgen", blikt hij al vooruit op de titelstrijd van 2023.