Roda JC trekt 3-2 overwinning over de streep

Bryan Limbombe, twee keer trefzeker tegen De Graafschap © Orangepictures.nl
Roda JC heeft in het Parkstad Limburg Stadion met 3-2 gewonnen van De Graafschap. Halverwege de wedstrijd stonden de Kerkradenaren met 2-0 voor tegen de Superboeren. Direct na rust liep Roda JC uit tot 3-0, waarna Korte tegen scoorde en Haen de aansluittreffer maakte.
Het team van Jurgen Streppel en de bezoekers uit Doetinchem kregen in de eerste minuten van de wedstrijd allebei een kans om op voorsprong te komen. Een schot van linksback Terrence Douglas werd door doelman Hidde Jurjus geneutraliseerd en een schot van Giovanni Korte ging via Nils Röseler over de zijlijn nadat hij zich door de Roda-defensie had gewurmd.

Bryan Limbombe opent score

Na een kwartier spelen kwamen de Kerkradenaren met 1-0 voor toen Bryan Limbombe de bal op aangeven van Dylan Vente in het Doetinchemse doel schoot. Direct na de openingstreffer schoot Vente de bal in het zijnet en kopte vervolgens naast.

Vente knikt bal via onderkant lat binnen

Halverwege de eerste helft moest doelman Jurjus de bal opnieuw uit zijn doel halen toen Vente de bal via de onderkant van de lat binnen knikte. Even later voorkwam Moritz Nicolas de aansluittreffer door met zijn voet een schot van Giovanni te keren.
Roda JC bleef jagen. Lennard Hartjes probeerde het zonder succes van afstand en Niek Vossebelt schoot naast. In de slotfase van de eerste helft was Vente dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar hij kopte de bal op de lat. Even later kopte Vossebelt de bal over het doel. Op slag van rust schoot Vente een vrije trap in de handen van doelman Jurjus.

Limbombe scoort zijn tweede van de avond

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Bryan Limbombe drong via links het strafschopgebied van De Graafschap binnen, kapte zijn tegenstander uit en knalde de bal loeihard in de rechterbenedenhoek: 3-0.

De Graafschap komt sterk terug

Een paar minuten later verkleinden de bezoekers de achterstand toen Giovanni Korte een voorzet van rechts over doelman Nicolas kopte. Met nog een half uur voor de boeg wisselden beide teams een drietal spelers. Invaller Devin Haen testte doelman Nicolas meteen, maar kwam niet voorbij de Duitse sluitpost. Roda JC probeerde voorsprong uit te breiden. Romano Postema kreeg een voorzet van Vente probeerde vergeefs met een hakbal doelman Jurjus te passeren. Postema aarzelde daarna te lang om een voorzet van Mohamed Mallahi op doel te schieten. Een paar minuten later kwam De Graafschap terug tot 3-2 toen Haen op het doel van Moritz Nicolas schoot en geen Roda-verdediger de bal kon keren.

Spannende slotfase

Na de aansluittreffer werd het nog spannend in het Parkstad Limburg Stadion. Guus Joppen kopte naast, Terrence Douglas schoot naast en een voorzet van Bryan Limbombe werd door Jurjus weggetikt voordat Romano Postema gevaarlijk kon worden.
De Kerkradenaren werden in de sloffase stevig onder druk gezet, hielden stand en wisten de 3-2 overwinning over de streep te trekken.