HandbaL Venlo wint derby, Lions haalt uit in Waalwijk

Een actie uit de wedstrijd tussen BFC en HanddaL Venlo © PubliciteitVisie
HandbaL Venlo heeft de Limburgse derby tegen BFC gewonnen. In Beek werd het 32-20 voor de regerend landskampioen.
Vlug & Lenig uit Geleen boekte de eerste overwinning van het seizoen. Bij de mannen waren er wisselende resultaten voor Kembit-Lions en Herpertz/Bevo.

Tweede derby

Voor HandbaL Venlo was de tweede wedstrijd in de competitie ook direct de tweede derby. Vorige week won de ploeg van Robin Gielen al met 28-23 van Vlug & Lening en ook deze week liet HandbaL Venlo zien de sterkste Limburgse ploeg te zijn. Uiteindelijk won de Venlose equipe met 32-20. Vlug & Lenig boekte in eigen huis de eerste overwinning van het seizoen. Met 37-26 werd Veneco Velo uit Wateringen verslagen.
Na twee competitieronden behoort HandbaL Venlo tot de drie ploegen die nog foutloos zijn. V&L staat op de vierde plaats met twee punten en BFC staat puntloos onderaan.

Grote zege

In de BENE-League bij de mannen kende Kembit-Lions uit Sittard-Geleen een probleemloze avond. In Waalwijk won de ploeg van Christoph Jauernik met maar liefst 41-19 van HV Tachos. Na het gelijkspel van vorige week tegen Sporting Pelt boekte Lions daarmee de eerste zege van het seizoen. Herpertz/Bevo wacht nog op de eerste punten. Het team uit Panningen verloor voor de tweede week op rij. In een spannende wedstrijd dolf de ploeg van Richard Curfs net het onderspit tegen Hubo Handbal uit Tongeren: 33-34.

Derby

Hubo Handbal is net als Aalsmeer en Bocholt nog zonder puntverlies in de BENE-League, daarna volgt Lions met drie punten. Vijf ploegen, waaronder Bevo, hebben nog geen punten gepakt in de eerste twee speelrondes. Komende zaterdag treffen Lions en Bevo elkaar in Sittard voor de eerste mannenderby van het seizoen.