Fortuna Sittard koestert eerste punt van het seizoen © Niels van Renen
Dat Fortuna de gelijkmaker in de laatste minuut moest incasseren tegen NEC was een tegenvaller, maar toen alle stofwolken waren opgetrokken was er toch tevredenheid over het eerste punt van het seizoen.
Dat kwam tot stand in een duel met twee gezichten waarin Fortuna een groot deel van de wedstrijd nauwelijks iets te vertellen had. Pas in de tweede helft en na een aantal tactische aanpassingen kon het elftal zich terugvechten in de wedstrijd.

Magneet

Doelman Ivor Pandur, die sinds het ontslag van Sjors Ultee eerste doelman is, hield zijn ploeg in de eerste helft overeind met een aantal belangrijke reddingen. Pas in de slotminuut moest hij buigen.
Bekijk hier het hele interview met Ivor Pandur:

Debuteren met doelpunt

Middenvelder en debutant Oguzhan Özyakup, die nog niet wedstrijdfit is en slechts een halfuur kon spelen, bekroonde die invalbeurt met een prachtige uithaal.
Bekijk hier het hele interview met Oguzhan Özyakup:

Laatste klus

Interim-trainer Dominik Vergoossen nam, na twee nederlagen op rij, afscheid met een punt. Zijn klus als eindverantwoordelijke zit er op, nu de Spanjaard Julio Vélazquez vanaf maandag voor de groep staat. Of Vergoossen deel blijft uitmaken van de technische staf is nog steeds onduidelijk.
Bekijk hier het hele interview met Dominik Vergoossen:

Aanvoerder

Met één punt uit de eerste zes wedstrijden blijft Fortuna Sittard laatste in de Eredivisie. Zaterdagavond om 21:00 uur komt Excelsior op bezoek in Sittard. De Rotterdammers staan op dit moment zevende.