Prachtgoal Özyakup bezorgt Fortuna eerste punt

Fortuna viert de treffer van Özyakup
Fortuna Sittard heeft het eerste punt van deze competitie binnen. De Fortunezen speelden in de Goffert in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC en hadden na een 0-1 voorsprong een kwartier lang uitzicht op de eerste zege van deze competitie.
Invaller Pedro Marques maakte in blessuretijd echter gelijk.

Eigen helft

Fortuna Sittard kwam onder het toeziend oog van de nieuwe trainer Julio Velázques in de eerste minuten nauwelijks van de eigen helft. In de derde minuut hadden de Sittardenaren alle mazzel dat doelman Ivor Pandur puik reageerde door een kopbal van Mikkel Duelund te keren.
Fortuna maakte het doelman Jasper Cillessen in het eerste deel van de wedstrijd bepaald niet moeilijk. Aan de overkant moest Ivor Pandur meerdere keren in actie komen om een achterstand te voorkomen. Een vrije trap van Oussama Tannane aan de rand van de zestien ging over en ook een vrije trap van Schöne verdween over het doel van de bezoekers.
NEC zette de Fortuna-defensie onder druk, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. Dueland schoot via een verdediger naast en Pandur redde de meubelen toen Nany Landry Dimata uit een vrije trap van Tannane probeerde binnen te koppen. Een kopbal van Iván Marquez verdween in de handen van doelman Pandur.

Eerste kans voor Fortunezen

De Sittardenaren hadden het moeilijk tegen NEC en kregen pas tien minuten voor de rust de eerste kans van de wedstrijd. Jasper Cillessen moest alle zeilen bijzetten om een vrije trap van Burak Yilmaz te keren. Iván Márquaz en en Elayis Tavzan zorgden daarna nog voor gevaar voor het doel van Ivor Pandur, maar de Sittardse goalie hield zijn territorium schoon. Coach Dominik Vergoossen liet Inigo Cordoba na rust in de kleedkamer en stuurde Mats Seuntjens het veld op. Fortuna speelde aanmerkelijk beter, maar kon aanvallend weinig uitrichten. Halverwege de tweede helft kwamen de Fortunezen goed weg toen invaller Ibrahim Cissoko de bal uit de vrije trap van Tannane niet tussen de palen wist te koppen.
Een hoekschop van NEC verdween naast de rechterpaal en ook bij de tiende hoekschop van de Nijmegenaren hield Pandur zijn team met een fantastische reactie in leven.

Droomdebuut Oguzhan Özyakup

Kort daarna bekroonde invaller Oguzhan Özyakup zijn debuut met een doelpunt. Hij schoot de bal in de hoek van de kruising en gaf doelman Jasper Cillessen het nakijken. NEC ging, gedragen door de supporters, op jacht naar de gelijkmaker. De Nijmegenaren probeerden Fortuna te ontregelen. Een schot van Tannane ging naast.

Gelijkmaker in blessuretijd

Fortuna verdedigde de voorsprong met man en macht, maar bezweek in de vijfde minuut van de blessuretijd toen invaller Pedro Marques de bal in het doel van Ivor Pandur werkte. De droom van de eerste driepunter viel voor de Sittardenaren in duigen. Een puntendeling was het enige dat restte.