Video: 'Happy met basisplaats, niet met resultaat'

Roda JC kwam tegen Jong PSV niet verder dan 1-1 © Orange Pictures
Bij Roda JC baalden ze vrijdagavond van het 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV. "We moeten iets directer de aanval gaan zoeken", vindt spits Dylan Vente.
Kansen waren er wel voor de Kerkradenaren, maar niet voldoende om Jong PSV écht pijn te kunnen doen. Het inpassen van de nieuwe spelers, speelt daarin een rol.

Bruikbare ballen

Spits Dylan Vente speelde voor het eerst vanaf de aftrap samen met nieuwkomer Romano Postema: "Dat ging al heel aardig, maar kan nog beter", vertelde Vente die als maker van de late gelijkmaker de reddende engel van de avond werd. "Romano en ik voelen elkaar al goed aan, maar kregen weinig bruikbare ballen. Daar moeten we met z'n allen aan werken."

Basisdebuut

Naast Postema, hadden ook nieuwkomers Teun Bijleveld en Lennerd Daneels hun eerste basisplaats te pakken. Die laatste was daar blij mee, maar kon niet blij zijn met het uiteindelijke resultaat: "Het is natuurlijk een kwaliteit om zo laat te scoren, maar ik had er eerlijk gezegd niet meer helemaal op gerekend. Als ik, bijvoorbeeld, in de eerste helft mijn kans had benut hadden we het onszelf veel makkelijker kunnen maken."
Kijk hier naar het hele interview met basisdebutant Lennerd Daneels

Stabiliteit

Trainer Jurgen Streppel keek ook met gemengde gevoelens terug op het optreden van zijn gerenoveerde elftal. "Er zijn veel nieuwe jongens bij, die voor het eerst met elkaar samenspeelden. Verdedigend zijn we stabiel, nu aanvallend nog. Dan gaan we nog meer kansen creëren en ook benutten. Nu gingen we in de laatste twintig minuten allerlei rare dingen doen, omdat iedereen dan zelf iets gaat doen waarvan hij denkt dat het goed is. Dat kan niet."

Revanche

Roda JC staat nu op de zesde plaats met elf punten uit zes duels. De ploeg van Jurgen Streppel kan zich snel revancheren, na de teleurstellende avond tegen de beloften van PSV. Maandagavond komt De Graafschap op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion.