VVV-Venlo trekt in doelpuntrijke wedstrijd aan kortste eind

Venema in actie voor VVV-Venlo (archief) © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft in een doelpuntrijke wedstrijd verloren van Heracles. In Almelo eindigde de wedstrijd in een 5-3 overwinning voor de Heracliden, die met een 2-1 voorsprong gingen rusten.

Goedmaken

Heracles had na de 4-0 nederlaag van een week geleden wat goed te maken voor eigen publiek en wilde vroeg het verschil maken. Echte kansen kreeg het team uit Almelo in de beginfase niet, al ging een schot van Emil Hanson over het VVV-doel. Ook VVV-Venlo probeerde de Heracles-defensie te verschalken, maar een voorzet van Mitchell van Rooijen was een makkelijke prooi voor doelman Brouwer en Bryan Koglin kopte uit een hoekschop over.

Toenemende druk

Halverwege de eerste helft nam de druk van Heracles op VVV toe en kwam de thuisploeg op voorsprong toen Anas Ouahim de bal snoeihard in het Venlose doel knalde. Twee minuten later verdubbelde de vrijstaande Nikolai Laursen de voorsprong. Hij schoot de bal beheerst in de linkerbenedenhoek.

Huisman verkleint achterstand

Tien minuten voor rust ging Nick Venema door de defensie van Heracles, liet een viertal verdedigers staan, maar doelman Michael Brouwer had geen moeite met zijn schot. Kort daarna verkleinde Daan Huisman de achterstand door een assist van Simon Janssen met een doelpunt af te ronden. Anas Ouahim probeerde even later van buiten het strafschopgebied nog verandering in de stand te brengen, maar Lukas Zimas greep goed in.

Venema straft geklungel af

De Venlonaren begonnen goed aan de tweede helft en kregen via Nick Venema de kans om op gelijke hoogte te komen. Zijn schot ging naast het doel van Michael Brouwer, maar een zucht en een vloek later strafte Venema geklungel van de Almelose goalie af en was de stand weer in evenwicht.

Heracles loopt opnieuw uit en wint

De gelijke stand was maar van korte duur, want een paar minuten later schoot Anas Ouahim de Heracliden naar een 3-2 voorsprong. Met nog een half uur te spelen, kopte Lucas Schoofs een afgemeten hoekschop van Emil Hanson binnen en stonden de Venlonaren met 4-2 achter.

Tweede nederlaag

VVV gaf niet op en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, terwijl de thuisploeg de voorsprong probeerde vast te houden. Acht minuten voor tijd schoot Sylian Mokono de bal in de kruising, verscheen de 5-3 op het scorebord en moesten de mannen van coach Rick Kruijs zich neerleggen bij de tweede nederlaag van het seizoen.