Vente redt in extremis punt voor Roda JC tegen Jong PSV

Dylan Vente © Orange Pictures
Roda JC heeft in eigen stadion gelijkgespeeld tegen Jong PSV. In Kerkrade leek Jong PSV op weg naar de zege, maar Dylan Vente zorgde met een zeer late gelijkmaker nog voor een punt voor de ploeg van Jurgen Streppel: 1-1.
Roda JC kreeg genoeg kansen tegen de Eindhovense beloften, maar het lukte niet om te scoren. Uit een van de weinige kansen die Jong PSV creëerde maakte Mohamed Nassoh 0-1. Vente zorgde uit de laatste actie van de wedstrijd toch nog voor de gelijkmaker.

Initiatief

Roda JC begon met twee wijzigingen ten opzichte van de derby tegen MVV. Nieuwkomers Lennard Daneels en Romana Postema maakten hun basisdebuut en dat ging ten koste van Mohamed Mallahi en Phil Sieben. De Kerkradenaren pakten vanaf de aftrap direct het initiatief en waren bijna constant te vinden op de vijandige helft. Na 20 minuten resulteerde dat ook in de eerste kansen, maar Lennard Daneels en Dylan Vente deden te weinig met hun schietkansen. Beide ballen gingen over de lat.

Tempo

Roda JC had ook de minuten daarna veel balbezit, maar Jong PSV langere tijd onder druk zetten lukte niet. Toch kreeg de ploeg van Jurgen Streppel voldoende kansen om de openingstreffer te maken. Na een halfuur kreeg Postema de grootste kans, maar hij zag zijn inzet op de lat belanden.
Jong PSV loerde op de counter en kreeg via Amin Doudah de kans die een ploeg altijd krijgt op een treffer. Doelman Moritz Nicolas wist met een knappe redding de onterechte 0-1 te voorkomen.

Spelbeeld

Het speelbeeld bleef ongewijzigd in de tweede helft. Opnieuw was het Roda JC dat genoeg kansen creëerde, maar het net niet wist te vinden. Postema kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar de allergrootste kans was er voor Vente. De spits kopte de bal rakelings langs de paal. Streppel probeerde met een aantal wissels toch de verdiende 1-0 te forceren, maar het tegenovergestelde gebeurde: uit een van de weinige kansen schoot Mohamed Nassoh raak.

Slotoffensief

Daardoor moest Roda JC in de laatste minuten nog op zoek naar de gelijkmaker om in ieder geval een punt over te houden aan het duel tegen de Eindhovenaren. Streppel bracht met Mallahi en Ted van de Pavert nog spelers om aanvallend in te zetten. Roda JC probeerde in de laatste minuten met veel voorzetten de gelijkmaker te forceren. Bij de laatste vrije trap scoorde Roda JC toch nog de gelijkmaker. Doelman Kjell Peersman liet de bal los, waarvan Vente optimaal profiteerde: 1-1 eindstand.

Stand

Door het gelijkspel staat de Kerkraadse ploeg op de zesde plek op de ranglijst met elf punten. De ploeg van Jurgen Streppel heeft nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Maandagavond speelt Roda JC alweer de volgende thuiswedstrijd. Dan ontvangt het De Graafschap. Die wedstrijd is vanaf 20:00 uur te volgen op L1 Radio.