Mike Teunissen laat zich met vijfde plek weer zien in Vuelta

MIke Teunissen eindigt als vijfde in sprint van etappe 19 in Vuelta © L1
Mike Teunissen is in de negentiende etappe van de Vuelta als vijfde geëindigd. "Ik werd goed naar voren gebracht, maar kwam net teveel in het gedrang te zitten om nog dichterbij te komen." aldus de renner uit Ysselsteyn.
En daarmee kwam de 30-jarige renner van Team Jumbo-Visma net te kort voor de etappezege. Die ging naar Mads Pedersen. De Belg Remco Evenepoel blijft de leider in het algemeen klassement.

Overleven

Voor Teunissen was het een prettige rit en een fraaie prestatie na een aantal moeizame dagen. “Ik ben ziek geworden en gevallen. Het was vooral overleven. Maar nu gaat het steeds beter en kom ik er doorheen,” vertelt Teunissen om de site van zijn team.

Slotweekend

En dat nadat de Ronde van Spanje voor hem zo geweldig begon in eigen land, met als absoluut hoogtepunt het dragen van de rode leiderstrui. Aan de vooravond van het slotweekend kijkt hij nog even vooruit naar de laatste bergetappe van de ronde: "Dat wordt overleven", weet Teunissen. "Sinds het vertrek van Primoz proberen we er het beste van te maken. Dat gaat heel aardig, denk ik. Voor de rit van morgen gaan we weer een plan bedenken met het team."