Fouten van MVV keihard afgestraft door FC Eindhoven

Teleurstelling bij Orhan Dzepar en Rico Zeegers tegen FC Eindhoven © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
MVV heeft tegen FC Eindhoven een kansloze 5-0 nederlaag geleden. Na een halfuur stond MVV al met 2-0 achter. De ploeg uit Maastricht kreeg geen enkele grip op de wedstrijd.
Na de ruime nederlaag zakt MVV naar de tiende plaats.

Valse start voor MVV

MVV lijkt een abonnement te hebben op de vroege openingstreffer dit seizoen. Maar nu waren de rollen omgedraaid en kwamen de Maastrichtenaren na een halve minuut met de schrik vrij. Doelman Romain Matthys verspeelde de bal kinderlijk eenvoudig bij het uitverdedigen, maar kon in zijn kracht als lijnkeeper die fout herstellen. Het bleek een voorbode te zijn, want in de 23ste minuut was er wederom balverlies bij het uitverdedigen waarbij Rico Zeegers de bal inleverde bij Naoufal Bannis, die twijfelde geen moment en schoot vanaf de 16 meter de bal achter Matthys.

Zwak uitverdedigen nekt MVV

Waar een gewaarschuwd man voor twee telt, gold dat gezegde niet voor MVV op bezoek in Eindhoven. Voor de derde keer binnen het half uur leed de defensie knullig balverlies. Ditmaal was het de foute pass van Tim Zeegers die bij Bannis uitkwam. Opnieuw wist Bannis wel raad met die buitenkans en schoot weer vanaf de 16 meter de bal langs Matthys.

FC Eindhoven toont meer kwaliteit

Buiten de fouten van MVV om liet Eindhoven ook zien waarom ze in de top van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeren. De score had al eerder hoger kunnen uitvallen, maar onder andere twee ballen op het houtwerk van Matthys voorkwam dit lange tijd. Maar in de tweede helft was er geen houden meer aan voor de ploeg van Maurice Verberne. De 3-0 in de tweede helft van Mawouna Amevor was dan ook geen grote verrassing meer. MVV was geknakt en liet de eindscore zelfs nog oplopen tot 5-0.

Zwaar programma

Los van de zichtbare vermoeidheid op het veld na de zware openingswedstrijden schuilt er ook nog een ander gevaar. Want zowel Jarne Steuckers als Rico Zeegers moesten geblesseerd het veld verlaten. Veel adempauze krijgen de Maastrichtenaren niet, want aanstaande vrijdag komt Jong Ajax alweer naar stadion de Geusselt.