Verstappen tweede achter Sainz tijdens tweede vrije training

Max Verstappen in actie in Monza © Orange Pictures
Max Verstappen heeft de eerste dag van het raceweekeinde in het Italiaanse Monza afgesloten met een tweede tijd. De regerend kampioen was in de tweede vrije training een tiende langzamer dan Ferrari-rijder Carlos Sainz.
Charles Leclerc eindigde de sessie als derde.

Direct snel

Verstappen ging tijdens de tweede vrije training als een van de eersten de baan op. Hij deed dat - net als vrijwel het gehele veld - op de medium banden. Daarmee was de wereldkampioen direct snel. Na een kwartier in de training was Verstappen bovenaan de lijst te vinden, al was het verschil met Charles Leclerc van Ferrari (ook op de medium-band) slechts vier duizendsten.

Rode vlag

Net voordat de sessie een tijdje werd stilgelegd vanwege een rode vlag - Mick Schumacher was op de baan stilgevallen - was Verstappen op de snelle softbanden het gat naar Leclerc verder vergroot. In zijn eerste snelle ronde op de rode band bracht Verstappen het verschil naar een halve seconde. Sainz wist die kloof na de onderbreking meteen te overbruggen, een tijd die Verstappen niet meer kon verbeteren. In de slotfase van de vrije training richtten Verstappen en co. zich op de long runs, met zwaardere auto's.

Gridstraf Verstappen

Eerder op de dag besloot Red Bull Racing om een onderdeel in de motor van Max Verstappen te vervangen. Daardoor krijgt hij zondag voor de Grand Prix een gridstraf. De Limburger moet vijf plekken achteruit.