Gridstraf Verstappen, start in Monza met vijfde tijd

Max Verstappen op het circuit in Monza. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen start de Grand Prix van Italië met een gridstraf van vijf plekken. De wereldkampioen krijgt de straf vanwege het verwisselen van een motoronderdeel in zijn Red Bull. De eerste vrije training heeft Verstappen er ook al opzitten. Daarin eindigde hij als vijfde.
Verstappen kon in Monza het potentieel van zijn auto nog niet tonen. In zijn snelle ronde werd hij gehinderd door Lando Norris, waardoor Verstappen opzichtig tijd verloor. De Limburger eindigde de sessie op ruim vier tienden van Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de snelste tijd neerzette. Later op de dag volgt de tweede vrije training.

ICE vervangen

Zondag start Verstappen de race vanaf hoogstens de zesde plek, omdat de ICE (Internal Combustion Engine) is gewisseld. Dit levert hem een gridstraf op, omdat hij dit al viermaal eerder deed. Ook teamgenoot Sergio Perez, Lewis Hamilton (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari) wisselen (onderdelen van) motoren. Ook zij krijgen gridstraffen. Charles Leclerc is voorlopig niet van plan wisselingen te doen.