Labylle enige vraagteken bij MVV voor loodzwaar uitduel

Leroy Labylle tijdens MVV Maastricht - ADO Den Haag. © Orange Pictures
Zowel FC Eindhoven als MVV Maastricht weet bijna niet meer wat verliezen is. Vrijdagavond om 20:00 uur stuiten beide ploegen in Eindhoven op elkaar.
FC Eindhoven beleeft met vier overwinningen en één gelijkspel een droomstart in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen, terwijl ook MVV vriend en vijand verrast heeft door na een nederlaag in het openingsduel bij Jong AZ vervolgens twee keer te winnen en twee gelijke spelen te boeken.

Late gelijkmaker

Die puntendelingen kwamen in de meest recente wedstrijden tot stand, tegen Heracles Almelo en Roda JC. Knappe resultaten, aangezien die clubs over een véél groter spelersbudget beschikken. Maar beide gelijke spelen leverden ook gemengde gevoelens op, omdat MVV in die duels telkens pas in het slot de gelijkmaker incasseerde.
"Daar hebben we natuurlijk over gesproken", zegt MVV-coach Maurice Verberne. "We hebben met elkaar geanalyseerd hoe we dat in de komende duels kunnen gaan voorkomen." Volgens Verberne gaat het daarbij niet om individuele spelers die steken laten vallen, maar over hoe MVV als collectief zo'n scenario kan vermijden.

In het slot gooien

"Je kunt bijvoorbeeld ook zeggen dat we meer doelpunten moeten maken", vindt Verberne. "Het gebeurt bij een marge van één goal, maar zowel tegen Heracles als tegen Roda hadden we verder afstand kunnen nemen. We moeten ervoor zorgen dat we zo'n wedstrijden eerder 'in het slot gooien'."

Bevestiging

Toch put MVV vooral vertrouwen uit de afgelopen weken. De achtste plek op de ranglijst staat mooi, de resultaten zijn voor Verberne en zijn spelers een prettige bevestiging van de gekozen werkwijze en het geloof dat de Sterrendragers niet voor spek en bonen meedoen, is alleen maar gegroeid.

Opbouw

Verberne vindt wel dat zijn ploeg met FC Eindhoven op een type ploeg stuit die het nog niet heeft getroffen. "Zij bouwen met drie of vijf spelers op, in plaats van vier. We moeten kijken hoe we dat kunnen bespelen."

Linksback

Bij MVV is er één twijfelgeval: Leroy Labylle. De linksback viel uit in de derby tegen Roda JC en het is sterk de vraag of hij vrijdag in actie kan komen. Mocht de Belg niet fit genoeg blijken, dan is Lars Schenk op die positie zijn vervanger.

Live

De wedstrijd FC Eindhoven - MVV Maastricht begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.