Max Verstappen loopt niet weg voor favorietenrol op Monza

Ook in de hectiek van Zandvoort blijft Max Verstappen gefocust. © Orange Pictures
Met tien overwinningen op zak, waarvan vier in de laatste vier races, is het sterk de vraag of Max Verstappen te stuiten valt in de Grand Prix van Italië.
Daar komt bij dat het powercircuit van Monza op het lijf geschreven lijkt van de Red Bull-bolide, die onder meer uitblinkt in topsnelheid.

Snel op de rechte stukken

"Als je het jaar tot nu toe bekijkt, zijn we snel op de rechte stukken. Ik denk dat het dit weekend hetzelfde zal zijn", zegt Verstappen op zijn eigen website. "Ik denk dat we er competitief kunnen zijn en ik hoop op een goed resultaat."

Gepassioneerd

Het circuit even ten noorden van Milaan is een klassieker op de Formule 1-kalender. Het geldt daarnaast als thuisrace voor het geplaagde, maar nog altijd immens populaire Ferrari-team. "Je hoeft alleen maar naar de support voor Ferrari te kijken om te zien hoe gepassioneerd de Italiaanse racefans zijn", weet de Red Bull-coureur. "Er is veel geschiedenis in Monza, het is een geweldige baan met een ongelooflijke sfeer."

Titel

Verstappen is ruimschoots WK-leider, met meer dan honderd punten voorsprong op al zijn achtervolgers. In Italië zal hij nog niet kampioen worden, maar waarschijnlijk gaat de Limburger wel in Singapore of Japan de titel grijpen.

Pitlane

L1's autosportprogramma Pitlane blikt donderdag uitgebreid vooruit op de race in Monza. De uitzending is vanaf 17:00 uur te zien op de online kanalen van L1.