Last-minute treffer brengt Leeuwinnen naar WK

Dominique Janssen kwalificeert zich met Oranje voor WK voetbal © Orange Pictures
Het Nederlands vrouwen elftal is er in geslaagd zich rechtstreeks te kwalificeren voor het WK voetbal. In Utrecht moest rechtstreekse concurrent IJsland diep in blessuretijd buigen: 1-0.
Met Dominique Janssen en Lynn Wilms in de basis en Romée Leuchter als invalster lukte het de ploeg van de nieuwe bondscoach Andries Jonker lange tijd niet om de vele kansen te benutten. Totdat een voorzet van Esmée Brugts vlak voor tijd door niemand meer werd aangeraakt en binnenviel.

Oceanië

Het WK, volgend jaar zomer in Australië en Nieuw-Zeeland, begint op 20 juli en duurt tot en met 20 augustus. Het de derde keer op rij dat de Nederlandse voetbalvrouwen deelnemen aan het wereldkampioenschap. In 2019 verloor Oranje de finale van de Verenigde Staten (0-2).

Martens

Sterspeelster Lieke Martens is dan waarschijnlijk ook weer van de partij is. Zij haakte tijdens het teleurstellend verlopen EK in Engeland af met een blessure. Na haar revalidatie bij haar nieuw club Paris Saint-Germain heeft ze daar onlangs haar rentree gevierd met een doelpunt.