Vergoossen: 'Situatie Fortuna schrikt af voor nieuwe coach'

Burak Yilmaz © Orange Pictures
Sef Vergoossen denkt dat de situatie bij Fortuna Sittard afschrikt voor een potentiële nieuwe trainer.
De oud-trainer denkt daarom dat de zoektocht naar nieuwe oefenmeester al ruim twee weken duurt, zegt hij in het L1-programma Tafel Voetbal.

Moeilijke zoektocht

Dick Schreuder, de huidige trainer van PEC Zwolle, gaf vorige week aan dat hij was benaderd om coach te worden bij Fortuna Sittard. De trainer koos echter voor zijn avontuur in Zwolle. Volgens Vergoossen zegt het iets over de situatie van Fortuna: "Iedere trainer zou normaal vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie willen. Als hij dus afzegt, weet je dat het een moeilijke klus gaat worden. Ik denk dat alles rondom Fortuna afschrikt. Het wordt een moeilijke zoektocht."

Dick Advocaat

Inmiddels worden veel namen genoemd. In Tafel Voetbal kwam de naam van Dick Advocaat ter tafel. "Hij zou best passen bij Fortuna, als je er een goede staf bijzet." Vergoossen heeft in ieder geval wel een specifieke coach voor ogen. "Er moet een dominante coach komen, die wel wordt ondersteund door kwaliteiten die de coach niet heeft. Bijvoorbeeld het inspelen op cultuurverschillen."

Onder niveau

Fortuna Sittard staat na vijf wedstrijden puntloos onderaan in de Eredivisie. Afgelopen vrijdag werd er met 3-4 verloren van FC Utrecht. "Als ik Fortuna bekijk, zijn er vijf of zes spelers die zwaar onder hun niveau presteren. Als zij terugkeren op hun oude niveau heb je een behoorlijk team dat niet bij de laatste drie hoeft te eindigen."

Open trainingen

Fortuna trainde maandag voor het eerst sinds twee weken weer open voor publiek en pers. Spits Paul Gladon gaf na afloop van de training aan dat hij hoopt dat er snel een nieuwe trainer komt: