Hoe gaat Maurice Verberne te werk bij MVV?

Maurice Verberne als trainer langs de lijn © Orange Pictures
Hij is met MVV Maastricht bezig aan een goede start van het seizoen: trainer Maurice Verberne. Onder zijn leiding speelt MVV fris en aanvallend voetbal en staat het na vijf wedstrijden in het linkerrijtje.
In het L1-programma Tafel Voetbal kwam de Brabander praten over de seizoensstart van zijn ploeg en keek hij terug op de derby tegen Roda JC Kerkrade (1-1).

Verberne-touch

Verberne en MVV staan na vijf wedstrijden op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een knappe prestatie, zeker omdat MVV al speelde tegen Jong AZ, ADO Den Haag, NAC Breda, Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade. In bijna al die wedstrijden laat de Maastrichtse club ook aanvallend, energiek en fris voetbal zien. "Ik wil het niet de Verberne-touch noemen. We doen het met de hele technische en medische staf en natuurlijk de spelers", reageert Verberne op alle lof die zijn ploeg krijgt.

Interim-trainer

Volgens de trainer is een deel van de goede seizoenstart te danken aan het feit dat hij de laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen al als interim-trainer aan het roer stond bij MVV: "Daar heb ik al ingezet wat ik wil met de manier van voetballen en de manier van verdedigen. Het is ook fijn dat negen basisspelers zijn gebleven, met zes andere jongens die ook zijn gebleven. Het valt gewoon goed en de spelers merken ook dat het werkt, waardoor er ook vertrouwen is."

Fysiek

MVV heeft een jong elftal, waardoor het fysiek nog wel eens tekort komt. Iets wat Verberne meeneemt in zijn speelstijl: "NAC en ADO hebben fysiek sterkere spelers, dan moet je het op een andere manier bolwerken. Wij kozen voor hoog drukgeven met veel energie en dat klopt. Maar we moeten hard blijven werken, want er is genoeg arbeid te leveren."

Derby

Verberne keek ook nog terug op de derby tegen Roda JC Kerkrade. MVV leek lange tijd op weg naar de zege, maar incasseerde in de slotfase nog een tegentreffer waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. In Tafel Voetbal analyseerde hij het tegendoelpunt: