Wout Poels in actie tijdens WK wielrennen in Australië

Wout Poels tijdens de Ronde van Catalonië © Orange Pictures
Wielrenner Wout Poels is geselecteerd voor het WK op de weg, later deze maand in Australië.
De uit Blitterswijck afkomstige Poels (35) is in Wollongong één van de knechten van kopman Mathieu van der Poel. Het is de tweede heuglijke mededeling voor Poels in een paar dagen tijd: afgelopen weekend werd bekend dat zijn contract bij Bahrain-Victorious met twee jaar was verlengd.

Breedte

Bondscoach Koos Moerenhout heeft in zijn selectie voor de wegwedstrijd verder ook Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Daan Hoole, Pascal Eenkhoorn, Jan Maas en Taco van der Hoorn geselecteerd. "Mathieu is een speerpunt, maar we willen zeker de kracht van het gehele team benutten", aldus Moerenhout.

Tijdrit

Mollema en Hoole gaan daarnaast de tijdrit rijden. Aanvankelijk zou Tom Dumoulin op die discipline op jacht gaan naar een medaille, maar de Maastrichtenaar zette vorige maand een punt achter zijn carrière. Van der Poel rijdt naast de wegwedstrijd ook de gemengde ploegentijdrit (mannen en vrouwen).

Amstel Gold Race

Moerenhout geeft aan dat de wegwedstrijd een bijzonder karakter heeft. "Voor zo ver je een WK-parcours al kunt vergelijken met een klassieker, is het een mix van de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. We hebben een uitgebalanceerde ploeg waarmee we op alle delen van het parcours competitief kunnen zijn."