VVV-Venlo haalt IJslandse spits op in Denemarken

VVV-nieuweling Kristófer Kristinsson © VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft de selectie versterkt met de transfervrije IJslandse spits Kristófer Kristinsson.
De aanvaller had op de slotdag van de transferwindow zijn contract bij het Deense SönderjyskE laten ontbinden, zodat hij ook na het sluiten van de markt nog bij een nieuwe werkgever kon tekenen.

Doelpunten

Kristinsson tekent een éénjarig contract in de Koel, met een optie voor nóg een seizoen. De 23-jarige spits kwam vorig seizoen niet tot scoren in 19 duels op het hoogste niveau in Denemarken. Eerder kwam hij in Nederland wel tot doelpunten voor Willem II (16 duels, 2 goals) en Jong PSV (32 duels, 8 goals).

Nummer tien

VVV's technisch manager Willem Janssen laat weten dat Kristinsson ook achter de spitspositie kan spelen. "Hij is een multifunctionele aanvaller die zowel in de spits als op nummer tien goed uit de voeten kan. Hij kent de competitie en heeft al bewezen dat hij hier kan scoren. Met Kristófer hebben we voorin dus extra concurrentie en dat is precies wat we nodig hebben. Bovendien spreekt hij al Nederlands, dus we zijn erg blij dat hij de selectie versterkt.”

Rond

VVV laat weten dat de selectie hiermee rond is. In het slot van de transperiode legde de club ook nog Vitesse-middenvelder Daan Huisman op huurbasis vast.