Mike Teunissen: 'Primoz blijft er voor gaan in de Vuelta'

Mike Teunissen in de rode trui eerder deze Vuelta. © Orange Pictures
Mike Teunissen voorspelt dat de laatste week van de Vuelta nog vuurwerk gaat opleveren tussen Remco Evenepoel en Primož Roglic.
De kopman van Mike Teunissen, Primož Roglic, snoepte de laatste twee dagen telkens een klein beetje van de voorsprong van klassementsleider Evenepoel af. De voorsprong van de Belg is nu geslonken tot 1 minuut en 34 seconden

Teunissen verzet veel werk

"Primoz is iemand die niet snel afgeeft, die blijft er gewoon voor gaan", legt Teunissen uit bij Sporza. De afgelopen dagen heeft de voormalige drager van de rode leiderstrui voor zijn kopman Roglic veel werk verzet richting de finale. "Ik heb zoveel mogelijk mijn werk gedaan in het treintje met Primož tot aan de voet van de alto del Purche. Ik heb ze daar afgezet en toen de grupetto opgezocht. De bus was voldoende groot, zo'n dertig renners. Maandag weer lekker bijtanken op onze derde rustdag", legde Teunissen na afloop van de Koninginnenrit uit.

In Madrid maken we de rekening op

Teunissen, die zelf 125ste staat in het algemeen klassement, weet als geen andere dat grote rondes, en zeker deze Vuelta pas in de derde week worden beslist: "In Madrid maken we de rekening op. Tot die tijd proberen wij als ploeg er het maximale uit te halen."