Video: Gemengde gevoelens na afloop van derby

Een actie uit de wedstrijd MVV Maastricht - Roda JC Kerkrade © PubliciteitVisie
Gemengde gevoelens overheersten na afloop van de derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade. Beide ploegen moesten genoeg nemen met een punt in Maastricht: 1-1.
MVV leek lange tijd op weg naar de zege, maar door een doelpunt in de 90ste minuut sleepte Roda JC nog een punt uit het vuur. De Kerkradenaren waren echter niet tevreden met hun wedstrijd.

Teleurstellend

"Uiteindelijk moet je blij zijn met een punt, maar het voelt toch wel heel teleurstellend", beschouwde Roda-aanvoerder Nils Röseler na afloop. Romano Postema was blij met zijn doelpunt bij zijn debuut: "Het is een lekkere binnenkomer. Als je zo laat een doelpunt maakt, moet je wel tevreden zijn met een punt."

Kunstgras

Jurgen Streppel was na afloop kritisch op zijn ploeg. "Wij hadden zelf veel meer dingen beter moeten doen. Het zat niet voor ons mee." Naast de eigen fouten was de trainer van Roda JC ook kritisch op de kunstgrasmat in De Geusselt: "Het leek wel of we in een vrachtwagenfabriek speelden. Het was te gênant voor woorden. Op dit veld is het bijna onmogelijk om één tegen één te spelen en dat was niet in ons voordeel."
Bekijk de reacties van Jürgen Streppel, Romano Postema en Nils Röseler na afloop van de derby:

Tweede keer

Bij MVV was er dan weer teleurstelling omdat voor de tweede keer in één week de zege uit handen werd gegeven. "Ik ben wederom teleurgesteld", zei MVV-trainer Maurice Verberne. "Dat je na vijf minuten op voorsprong komt is geweldig en we hebben in de omschakeling mogelijkheden gehad om de wedstrijd te beslissen, maar in de slotfase moesten we achteruit." Ook doelpuntenmaker Jarne Steuckers baalde: "Die late gelijkmaker is toch wel zuur. Het is niet dat Roda JC veel kansen heeft gehad, buiten dat doelpunt."
Bekijk de reacties van Maurice Verberne en Jarne Steuckers na afloop van de derby: