Lorena Wiebes wint Simac Ladies Tour

Lorena Wiebes onderweg tijdens de tijdrit in Sittard. © Orange Pictures
Lorena Wiebes heeft de 25e editie van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. De renster van Team DSM kwam in de slotetappe in en om Arnhem als derde over de finish en behield haar voorsprong op Audrey Cordon-Ragot.
Mischa Bredewold was luttele seconden eerder voor Eleonora Gasparrini als winnares van de zesde etappe in Arnhem over de streep gekomen.

Zeven keer Emmapiramide en de Zijpenberg

De rensters moesten op de slotdag 7 ronden van 14 kilometer met de Emmapiramide en de Zijpenberg afleggen voordat zij 5 ronden van acht kilometer over een plaatselijk circuit moesten rijden.

Ontsnappers

Soraya Paladin, Elenor Backstedt en Amanda Spratt gingen vroeg aan de haal en bouwden een voorsprong van vier minuten op. Op het plaatselijk circuit liep het peloton snel in op het drietal en 12,5 kilometer voor het einde was het avontuur voor het trio voorbij. Direct na de hergroepering kneep Amanda Jackson er tussenuit. Zij kreeg enkele kilometers later gezelschap van Audrey Cordon-Ragot, die in het algemeen klassement maar zes seconden achter lag op klassementsleidster Lorena Wiebes.

Bredewold demarreert en wint etappe

De vlucht van het tweetal was snel voorbij, waarna Mischa Bredewold demarreerde. Zij kreeg gezelschap van Eleonora Gasparrini. Het tweetal bleef vooruit en Bredewold was in de sprint sneller dan de Italiaanse en werd daarmee winnares van het jongerenklassement. Lorena Wiebes, die in de eerste etappe de leiding van het klassement greep, finishte kort daarna als derde en werd winnares van deze zesdaagse etappewedstrijd.