MVV geeft overwinning weg tegen Roda JC

MVV en Roda JC houden elkaar in evenwicht © Frank Kerbusch PubliciteitsVisie
De derby tussen MVV Maastricht en Roda JC is zondagmiddag in de Geusselt na een matig duel in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Jarne Steuckers zette MVV vroeg op voorsprong, in de laatste minuut scoorde Romano Postema de gelijkmaker.
Daarmee heeft MVV sinds 1 september 2019 de derby niet meer weten te winnen.

Flitsende start MVV

De Geusselt lijkt dit seizoen garant te staan voor een vroege openingsgoal van de thuisploeg. Ook nu kwamen de Maastrichtenaren binnen de vijf minuten op voorsprong. Een steekpass op maat van Koen Kostons zette Steuckers vrij voor de nieuwe Roda-doelman Moritz Nicolas. De Belg maakte geen fout en bezorgde MVV daarmee een droomstart.

Laag tempo

Zowel Roda JC als MVV waren het seizoen goed begonnen en daardoor waren de verwachtingen rondom de 26ste derby in Maastricht hooggespannen, maar na de vroege openingstreffer werden die ambities niet meer waargemaakt Het baltempo ging omlaag en MVV liet Roda rustig combineren op hun eigen helft. Er kon enkel een aantal schoten uit de tweede lijn genoteerd worden, totdat in de slotfase van de eerste helft het tempo weer omhoog ging wat direct voor meer dreiging zorgde aan beide kanten.

MVV blijft lang makkelijk overeind

In de tweede helft veranderde er nauwelijks iets aan het spelbeeld. Roda bleef de bal rondspelen, MVV loerde op de snelle omschakeling. Daarmee waren de Maastrichtenaren veelal gevaarlijker dan Roda JC, maar omdat MVV verzuimde de wedstrijd te beslissen bleef het spannend tot aan het eind. Uiteindelijk kon Roda JC toch nog met een resultaat uit de Geusselt wegkomen: in de blessuretijd was het invaller Postema die in zijn debuutwedstrijd meteen een belangrijke goal wist te scoren.

Geen derby voor de geschiedenisboeken

De neutrale toeschouwer zal deze wedstrijd niet lang onthouden. Daarvoor lag het tempo te laag. Het spelbeeld kwam niet overeen met de eerder gespeelde wedstrijden van beide ploegen. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de belangen en het sentiment dat bij deze wedstrijd altijd aanwezig is.
MVV gaat aanstaande vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven, terwijl Roda JC een thuiswedstrijd tegen Jong PSV op het programma heeft staan. Beide wedstrijden zijn om 20.00 uur en live te volgen via L1 sport radio.