Lions speelt gelijk, Bevo verliest in BeNe-League

Afbeelding ter illustratie © L1/Maarten Omvlee
Kembit Lions is de competitie in de BeNe-League met gelijkspel gestart. In Sittard deelde het team met 33-33 de punten met Sporting Pelt. Bevo leed in Aalsmeer een 34-31 nederlaag.
Lions moest het in de Stadssporthal in Sittard opnemen tegen Sporting Pelt.

Uitgebalanceerd team

In de eerste helft ging de stand gelijk op, maar het geroutineerde en uitgebalanceerde Belgische team sloeg met enkele snelle aanvallen een klein gat. Bij rust stonden de Sittardenaren, waar Ivo Steins de cirkel voor de middenopbouwplaats had verruild, met 20-21 achter.
Na de hervatting liepen de Belgen uit tot 24-27, maar Lions toonde veerkracht en kwam terug tot 26-27. Daarna sloegen de Belgen opnieuw een gat van drie doelpunten. Lions deed verwoede pogingen de achterstand te verkleinen, kwam terug tot 32-33, maar kreeg het verschil pas 30 seconden voor tijd weggewerkt toen Ivo Steins een strafworp benutte. In een alles of niets poging probeerde Sporting Pelt de overwinning nog binnen te slepen, maar stuitte daarbij op de verdediging van Lions. Eindstand: 33-33.

Bevo verliest van Aalsmeer

De mannen van Bevo moesten naar Noord-Holland voor de ontmoeting tegen Handbal Aalsmeer. Het team uit Panningen stond binnen enkele minuten al met 3-0 achter en kreeg dat verschil in de eerste helft niet weggewerkt. Met een 18-15 achterstand sloot het team van coach Richard Curfs het eerste deel van de wedstrijd af.
Na rust sloeg Aalsmeer een gat van acht treffers. Bevo kwam sterk terug, verkleinde de achterstand tot vier doelpunten, maar ging uiteindelijk met 34-31 onderuit.

HandbaL Venlo verslaat V&L in derby

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo hebben de eerste punten in de eredivisie binnen. De regerend landskampioen begon de competitie in sporthal Craneveld in Venlo met de derby tegen Geonius V&L en versloeg het team van coach Edwin Janssen met 28-23.
HandbaL Venlo leed in de eerste helft veel onnodig balverlies. Halverwege de wedstrijd stond V&L met 12-13 voor. Direct na de hervatting trok HandbaL Venlo de stand gelijk en sloeg een gat van vijf treffers. V&L kwam terug tot 25-22, maar moest uiteindelijk met een 28-23 nederlaag huiswaarts keren.

Stevige nederlaag BFC

BFC ging voor zijn eerste wedstrijd in de competitie op bezoek bij PSV Handbal in Eindhoven. In sporthal De Vijfkamp in Eindhoven stond het team van Harold Nusser en Nick Onink tegenover een debutant, die te sterk was voor de handbalsters uit Beek. BFC verloor met 31-17 van de promovendus uit de lichtstad.