Video: Jurgen Streppel rekent op Roda in derby en op Max

Roda-coach Jurgen Streppel over de derby tegen MVV en een beetje over Max Verstappen © Orange Pictures
Roda JC-trainer Jurgen Streppel verwacht een aantrekkelijke derby tegen MVV Maastricht met twee voetballende ploegen met goede intenties.
Zowel Roda JC als MVV hebben een heel aardige seizoensstart achter de rug en mogen de vorm bevestigen in een onderling duel op zondagmiddag in De Geusselt.

Druk

Streppel en zijn ploeg voelen geen druk die hoort bij de club die op dit moment vijfde staat en mee wil doen om promotie. "Wij zijn gewoon verder aan het bouwen en daar blijven we rustig onder."
Kijk hier naar het interview met Jurgen Streppel over het duel met MVV, de transferwindow én Max Verstappen:

Transferperiode

Streppel blikte ook nog terug op de voorbije transferperiode, waarin Xian Emmers en Benjamin Bouchouari besloten om Roda JC te verlaten: "We wisten natuurlijk bij Benjamin dat we zouden meewerken als hij een mooie stap zou kunnen maken. En hetzelfde gold voor Xian Emmers, die had als enige een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan en dan moet je meewerken en hij wilde ook graag weg. Maar we hadden er al op voorgesorteerd met het halen van drie nieuwe spelers", verwijst hij naar de komst van Lennerd Daneels, Teun Bijleveld en Romana Postema.

Nieuwkomer

Die laatste, spits en gehuurd van FC Groningen, heeft duidelijke doelen gesteld: "Ik wil meters maken, doelpunten maken en meedoen om de bovenste plekken. We hebben een aardige selectie, dus waarom zou dat niet kunnen?"
Kijk hier naar het interview met Romano Postema over zijn eerste dagen bij Roda JC:

Derby

Door het wegvallen van Xian Emmers, hoopt Postema zondagmiddag zijn debuut te kunnen maken voor Roda JC in het duel met MVV. De derby is vanaf 12:00 uur live te volgen via L1 Radio en in een liveblog op 1Limburg.