Verschillen klein: Verstappen derde in derde vrije training

Max Verstappen voor de oranje tribunes in Zandvoort. © Red Bull Content Pool
De derde vrije training voor de Dutch GP op het circuit van Zandvoort heeft nogmaals aangetoond dat Max Verstappen daar op forse concurrentie in de strijd om de bovenste posities kan rekenen.
Verstappen moest zich tevreden stellen met de derde tijd van de sessie, al was het verschil met de snelste rijders klein.

Bovendrijven

De mannen die in de eerste en tweede vrije training het snelst waren, respectievelijk George Russell (Mercedes) en Charles Leclerc (Ferrari), kwamen ook in de derde vrije training bovendrijven. Leclerc klokte met een 1.11,632 de allersnelste ronde en bleef daarmee Russell (+0,066 seconde) voor.

Onbalans

Nummer drie Verstappen gaf 0,161 seconde toe. Een moment van onbalans in bocht drie zorgde ervoor dat de Limburgse Red Bull-coureur niet het maximale uit zijn allersnelste ronde haalde. Teamgenoot Sergio Perez gaf terrein prijs op de concurrentie: hij werd zesde, ruim een halve seconde achter Leclerc.

Kwalificatie

Zaterdagmiddag wordt de startopstelling voor de race bepaald in de kwalificatie, die om 15:00 uur begint. Het leeuwendeel van de coureurs geeft aan dat inhalen zondag waarschijnlijk makkelijker wordt dan een jaar geleden, waardoor er iets minder druk op de kwalificatiesessie ligt. Desalniettemin is een goede startpositie van groot belang voor Verstappen, aangezien zijn Red Bull niet de meest geschikte auto voor dit circuit lijkt.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de Dutch GP in L1's autosportprogramma Pitlane: