Video: 'Met vier tegengoals heb je geen recht op resultaat'

Burak Yilmaz loopt teleurgesteld van het veld af © Orange Pictures
Voor de vijfde keer op rij was er teleurstelling bij Fortuna Sittard. Opnieuw werd er verloren. Dit keer was FC Utrecht met 4-3 te sterk.
En dus staat Fortuna na vijf duels puntloos onderaan en heeft het al zestien tegendoelpunten geïncasseerd.

Tegendoelpunten

Fortuna kreeg vrijdagavond voor de tweede thuiswedstrijd op rij vier tegendoelpunten. Teveel weet ook Mats Seuntjens: "We geven doelpunten te makkelijk weg. Als je vier tegendoelpunten krijgt, heb je geen recht op resultaat." Ook spits Paul Gladon weet dat Fortuna Sittard teveel tegendoelpunten krijgt: "Als je drie keer scoort, mag je niet verliezen zo simpel is het. Dat moet eruit." Interim-trainer Dominik Vergoossen over de tegentreffers: "Als je drie keer scoort in eigen huis en je verliest, dan moet je je afvragen hoe je dat gaat omdraaien."

Geknokt

Toch blijft bij Vergoossen ook iets positiefs hangen: "We hebben tot het laatste geknokt voor een punt. Daardoor geef je veel ruimte weg, maar je creëert ook de nodige kansjes en geluksmomenten waar je uit scoort." En dat klopt want Fortuna knokte vrijdagavond om minimaal één punt aan de wedstrijd over te houden. En dat harde werken ziet de interim-trainer ook op de training. "We hebben een prima trainingsweek achter de rug, maar het resultaat is niet bevredigend. We hebben elkaar nu heel hard nodig."
Bekijk de hele reactie van Paul Gladon na afloop van Fortuna Sittard - FC Utrecht:

Discutabele penalty

Het zat Fortuna vrijdagavond ook niet mee. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf een zeer discutabele penalty aan FC Utrecht, waardoor de Domstedelingen op een 1-2 voorsprong kwamen. "Ik zat ver weg, dus ik kan er geen oordeel over hebben", zei Vergoossen na afloop, toen hij de beelden nog niet had bekeken.

Stilleggen

De scheidsrechter moest ook twee keer de wedstrijd stilleggen. Eerst gooiden de Utrecht-fans en vervolgens werd er bier gegooid door enkele Fortuna-fans. "Op een of andere manier is het toch lastig allemaal", zegt Vergoossen over de incidenten. "Het hoort allemaal niet zo. Laat iedereen met rust en moedig je clubje aan."

Trainer

De komende dagen gaat de zoektocht van Fortuna naar een nieuwe trainer volop verder. Die nieuwe coach zal bij het bekijken van het programma van Fortuna direct zien dat er belangrijke weken aanbreken. Fortuna speelt de komende weken tegen NEC, Excelsior, FC Volendam en Vitesse.
Bekijk de reactie van Mats Seuntjens na afloop van Fortuna Sittard tegen FC Utrecht: