VVV-Venlo slaat opnieuw in blessuretijd toe: 2-1

Sven Braken © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft zijn vierde overwinning van het prille seizoen binnen. In Covebo Stadion De Koel won het team van coach Rick Kruys met 2-1 van Jong FC Utrecht. De Venlonaren leken zich met een gelijkspel tevreden moeten stellen, maar Brian Koglin bezorgde VVV-Venlo met een kopbal in de slotminuut de vierde overwinning.
De wedstrijd tussen VVV-Venlo en Jong FC Utrecht had een tijdlang veel weg van een trainingspartijtje. Het tempo lag geruime tijd laag en de Venlonaren waren het meest aan de bal. Er was een kansje voor Thijme Verheijen, die over het doel schoot, en aan de overkant werkte Lukas Zima de bal weg voordat Eliano Reijnders gevaarlijk kon worden.

Steekpass wordt treffer

De wedstrijd had een doelpunt nodig om op stoom te komen. Halverwege de eerste helft kon de VVV-aanhang juichen toen aanvoerder Sven Braken een steekpass van nieuwkomer Daan Huisman kreeg en de bal laag in het doel van Fabian de Keijzer schoot: 1-0. Jong FC Utrecht probeerde via de counter voor gevaar in het Venlose strafschopgebied te zorgen, maar een schot van Derensili Sanches Fernandes was een makkelijke prooi voor Lukas Zima.

Onder druk

VVV zette Jong FC Utrecht onder druk, maar voorzetten van Brian Koglin en Sven Braken bereikten niemand in de zestien. Kort voor rust belandde de bal uit een vrije trap van Thijme Verheijen bij Brian Koglin, die de bal richting tweede paal schoot, maar het leer niet in het doel kreeg. In de omschakeling was Jong FC Utrecht gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Wakker schudden

De bezoekers waren niet van plan met lege handen naar huis te gaan. Een gevaarlijke hoekschop werd van richting veranderd en ging net over het doel van Lukas Zima. Acht minuten na rust moesten de Venlonaren de gelijkmaker incasseren toen Christopher Mamengi uit een hoekschop de bal in het Venlose doel tikte. Na dat tegendoelpunt leek VVV wakker geschud. Doelman De Keijzer stopte met kunst- en vliegwerk een kopbal van Rick Ketting, maar een schot van Nick Venema was niet krachtig genoeg om de doelman te verschalken. Invaller Yahcuroo Roemer kreeg de bal van Daan Huisman, maar zijn schot werd geblokt door de Utrechtse verdediging.

Alert reageren

VVV bleef jagen op een tweede doelpunt, maar de verdediging van de bezoekers reageerde alert door de bal weg te koppen voordat Yahcuroo Roemer met een voorzet Simon Janssen in stelling kon brengen. Een kwartier voor tijd ontkwam VVV ternauwernood aan een achterstand, maar Dion Versluis kon een voorzet van Lynden Edhart niet binnenschieten. De Venlonaren gaven veel ruimte weg en verschenen nauwelijks nog voor het doel van Fabian de Keijzer.

Koglin bezorgt VVV in slotminuut de winst

In blessuretijd pakte VVV-Venlo alsnog de volle buit. Een schot van Carl Johansson van de rand van de zestien werd door de Utrechtse verdedigers geblokt, maar met nog één minuut te spelen scoorde Brian Koglin de bevrijdende 2-1. Hij kopte de bal uit een hoekschop van Carl Johansson tegen de touwen en bezorgde VVV de vierde driepunter van dit seizoen.