Na een chaotische avond verliest Fortuna vijfde wedstrijd

Burak Yilmaz in actie tegen FC Utrecht. © Niels van Renen
In Sittard heeft Fortuna ook de vijfde competitiewedstrijd verloren. Tegen FC Utrecht werd het 3-4 na een chaotische avond waarbij de wedstrijd tot twee keer toe werd stilgelegd.
Alle zeven doelpunten werden in de tweede helft gescoord, waaronder twee penalty's.

Wisselende fases

Het momentum in de wedstrijd wisselde continu tussen de beide ploegen. Pas in de tweede helft kon Fortuna de schroom van zich afgooien. Maar net op het moment dat Fortuna de gevaarlijkere ploeg werd, liep het tegen een doelpunt aan van Bas Dost na een splijtende pass van Jens Toornstra. Fortuna rechtte de rug enkele minuten later door uit een corner de gelijkmaker te scoren via Rodrigo Guth. Lang duurde die euforie niet, want scheidsrechter Allard Lindhout gaf daarna wel heel makkelijk een penalty voor Utrecht. Invaller Anastasios Douvikas benutte deze buitenkans gretig.

Hectisch slot

De scheidsrechter zal deze avond niet snel vergeten. Lindhout voelde zich genoodzaakt om twee keer het spel stil te leggen. Na de tweede hervatting scoorde Utrecht al snel de 1-3. Zo leek de wedstrijd beslist. Maar de scheidsrechter gaf tien minuten voor tijd een penalty aan Fortuna. Ook die was niet onomstreden, aangezien hij door de VAR naar de kant werd gehaald. De penalty bleef staan en nadat Yilmaz daarmee de 2-3 scoorde liepen de Fortunezen opnieuw tegen een tegendoelpunt aan en werd de stand 2-4. Een vijfde doelpunt werd Fortuna bespaard doordat de VAR buitenspel constateerde. Wel mocht Fortuna in de 96ste minuut nog de 3-4 aantekenen via Tijjani Noslin.

Zorgelijke situatie

Los van alle geruchten en de zoektocht naar de nieuwe trainer, is met name de situatie op het veld zorgelijk. Alle vijf de competitiewedstrijden gingen verloren waarin maar liefst 16 tegendoelpunten vielen. Op het veld staan gerenommeerde spelers die elkaar niet als team weten te vinden. Er wordt hard gestreden, maar los van een aantal goede fases in de wedstrijd, zijn de Sittardenaren niet in staat om de tegenstander langere tijd hun wil op te leggen.
Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NEC op het programma.