Verstappen heeft 'een hoop werk te doen' na matige training

Beeld van de Dutch GP in 2021 © Dutch GP
Het was niet geweldig. Max Verstappen kon weinig meer zeggen over zijn optredens in de vrije trainingen op vrijdag bij de Dutch Grand Prix.
In de eerste sessie viel hij al na zeven ronden stil met een kapotte versnellingsbak, in de tweede sessie kwam de wereldkampioen niet verder dan de achtste tijd.

Weinig veranderen

"We kunnen veel beter, dat weet ik zeker. Er is nog heel veel dat we kunnen verbeteren en daar hebben we de hele avond de tijd voor en zaterdag ook nog de derde training", zei hij kort na de trainingen in Zandvoort. "Ik kon na de eerste sessie weinig veranderen. Op de zachte band had ik heel weinig grip, dus ik kan ook weinig zeggen over de balans van de auto. Ik was niet echt verrast, maar er is een hoop werk te doen", aldus de coureur van Red Bull.

Werk te doen

Teambaas Christian Horner beaamde dat Red Bull een achterstand heeft opgelopen. "We hebben vanavond wat werk te doen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we de verloren tijd kunnen inhalen. We hebben na de eerste training uit voorzorg de hele versnellingsbak verwisseld. De monteurs hebben geweldig werk verricht. Maar Max loopt nu wel een beetje achter qua tijd op de baan. Hij is nog niet blij met de afstelling van de auto."

Kwalificatie

De tweede training verliep vrijwel zonder problemen voor Verstappen en diens teamgenoot Sergio Pérez, maar ze kwamen niet verder dan respectievelijk de achtste en twaalfde plek. Zaterdag vindt tussen 12:00 en 13:00 uur de laatste vrije training plaats. Om 15:00 uur begint de kwalificatie voor de race van zondag. Verstappen reed vorig jaar vanaf poleposition naar de winst in Zandvoort.
Red Bull probeert de wereldkampioen zoveel mogelijk af te schermen van alle aandacht, zodat Verstappen zich kan focussen op zijn werk. "We proberen hem in de 'bubbel' van het team te beschermen", aldus Horner. "Er ligt heel veel druk op zijn schouders. Maar we hebben hier vorig jaar en ook in heel veel andere races gezien dat Max daar heel goed mee kan omgaan."