Leclerc snelste, Verstappen P8 in tweede training Dutch GP

Max Verstappen in actie in Zandvoort. © Red Bull Content Pool
Nadat Mercedes de baas was in de eerste vrije training op het circuit van Zandvoort, had het team van Ferrari het voor het zeggen in de tweede vrije training voor de Dutch GP.
Charles Leclerc reed met een ronde van 1.12,345 de snelste tijd en bleef daarmee, met een zéér klein verschil van 0,004 seconde, teamgenoot Carlos Sainz voor. Max Verstappen bleef, in tegenstelling tot de eerste trainingssessie, verschoond van technische problemen en reed naar de achtste tijd.

Gerepareerd

Vrijdag ging het vroeg in de eerste vrije training mis voor Verstappen, toen door een probleem aan de versnellingsbak de RB18 stilviel. "De versnelling schoot ineens van de vierde naar de vijfde versnelling, dus we moeten de auto in de garage bekijken om achter de oorzaak te komen", zei teambaas Christian Horner op Sky Sports. De auto was wel op tijd gerepareerd om deel te kunnen nemen aan de tweede vrije training.

Programma

Zaterdag wordt om 12:00 uur de derde vrije training gereden, gevolgd door de belangrijke kwalificatie om 15:00 uur. De Dutch GP start zondag om 15:00 uur en is live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.