Video: Rust en kriebels bij MVV in aanloop naar derby

De spelers van MVV in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo © Orange Pictures
Na een seizoensstart die boven verwachting verliep, wacht voor MVV Maastricht komende zondag al dé thuiswedstrijd van het jaar.
In het eigen stadion De Geusselt treft de ploeg van Maurice Verberne zondagmiddag Roda JC Kerkrade.

Ontspanning

De sfeer in aanloop naar de derby is ontspannen bij MVV. Dat is ook logisch na twee thuiszeges op NAC Breda en ADO Den Haag en het knappe gelijkspel bij Heracles Almelo. Door die zeven punten is MVV terug te vinden in het linker rijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Naast de goede resultaten is ook het spel van MVV reden voor positiviteit. Want de ploeg van Verberne dwong de resultaten tegen eerder genoemde ploegen af met energiek voetbal, dat weer wordt gecombineerd met strijd.

Ontwikkeling

Ook Verberne ziet de ontwikkeling van zijn team: "Het zelfvertrouwen en het geloof in elkaar is aan het groeien. We doen het samen en daarmee kunnen we ook het verschil maken. Ik denk dat wij ons plafond ook nog niet hebben bereikt. De spelers geven zelf ook aan dat er nog meer rek in zit en ze zijn ook leergierig."
Bekijk het volledige interview met Maurice Verberne:

Nervositeit

Verberne probeert in aanloop naar de derby tegen Roda JC vooral de rust te bewaren. "We leggen niet te veel de nadruk op het feit dat Roda de tegenstander is, maar van buitenaf gebeurt dat natuurlijk wel en ook bij de spelers zelf, maar we proberen gewoon hetgeen te doen waar we mee bezig zijn." Toch merkt de oefenmeester bij een enkeling wat nervositeit. "Maar dat heeft ermee te maken dat met name jongens uit Maastricht de laatste dagen veel worden aangesproken door hun omgeving", noemt Verberne als voorbeeld.

Oud-spelers

Bij MVV zitten vijf spelers in die selectie die een verleden hebben bij Roda JC: Nicky Souren, Roland Alberg, Jimmy Vijgen, Mart Remans en Dailon Livramento. "Zij zijn erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en zich te laten zien." Ook in de trainersstaf zijn er mensen met een Roda-verleden. Mark Luijpers, nu assistent in Maastricht, was vroeger speler en revalidatietrainer in Kerkrade en Verberne zelf werkte als assistent-trainer bij Roda JC. "Er komt wel iets naar boven, maar ik benader het als een wedstrijd. Ik probeer de emotie een beetje uit te sluiten."
Nicky Souren blikte afgelopen maandag al vooruit op de derby tegen zijn voormalige ploeg:

Live

De derby tussen MVV en Roda JC is zondag vanaf 12:15 uur live te volgen op L1 Radio en in een liveblog op 1Limburg.