Nieuwe concurrent voor Mark Flekken in voorselectie Oranje

Mark Flekken in actie in het duel met Wales © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken zit wederom in de voorselectie van het Nederlands elftal. Oranje speelt eind september in de Nations League tegen Polen en België.
In zijn voorselectie heeft bondscoach Louis van Gaal ook een nieuwe doelman geselecteerd: Andries Noppert.

Geen verrassing

Het is niet echt een verrassing dat Mark Flekken in de voorselectie zit. De Limburger maakt al een aantal interlandperiodes deel uit van Oranje en speelde inmiddels vier interlands. In de laatste interlandperiode, in juni, stond de doelman uit Bocholtz onder de lat tegen Wales en Polen. Flekken is het nieuwe seizoen met SC Freiburg goed begonnen. Na vier wedstrijden heeft Freiburg negen punten en hield Flekken drie keer de 'nul'. Alleen tegen Borussia Dortmund verloor Freiburg. In dat duel maakte Flekken ook een fout door een bal door zijn handen te laten glippen.

Team van het Jaar

De plaats in de voorselectie komt bovenop het nieuws dat Flekken een plek heeft veroverd in het Team van het Jaar in Duitsland, gekozen door de leden van de Duitse voetbalvakbond. Alle spelers van de Bundesliga en ook lagere niveaus kunnen stemmen op hun elftal van het seizoen. Flekken kreeg 24 procent van de stemmen.

Andries Noppert

Naast Flekken heeft Van Gaal nog vier doelmannen geselecteerd: Justin Bijlow, Jasper Cillessen, Remko Pasveer en Andries Noppert. Die laatste naam is misschien wel de grootste verrassing in de voorselectie. Noppert speelt sinds dit seizoen voor SC Heerenveen en wist al drie keer 'de nul' te houden. Fortuna Sittard zorgde afgelopen zaterdag voor het eerste tegendoelpunt van de Friese doelman. Ten opzichte van eerdere selecties is Tim Krul niet meer geselecteerd.

Vijf debutanten

Vijf spelers zitten voor het eerst in de voorselectie van Oranje. Naast Andries Noppert zijn dat Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Pascal Struijk en Joey Veerman. In totaal zijn er 32 spelers opgenomen in de voorselectie:

Nations League

Oranje speelt op 22 en 25 september de laatste twee wedstrijden in de Nations League. Op 22 september treft het Nederlands elftal in Warschau Polen. Drie dagen later is België de tegenstander in Amsterdam. Nederland staat bovenaan in de groep met België, Polen en Wales en hoopt zich te plaatsen voor de finaleronde van volgend jaar. Oranje heeft tien punten. België staat tweede met zeven punten voor Polen (vier punten) en Wales (één punt). De duels zijn tevens de laatste wedstrijden voor de start van het WK. Op 21 november begint voor Oranje het wereldkampioenschap met een wedstrijd tegen Senegal.