Valse start Verstappen: problemen in eerste vrije training

Max Verstappen is zojuist uitgestapt in Zandvoort. © ANP
Max Verstappen is op de minste ideale wijze aan het raceweekend in Zandvoort begonnen.
Hij moest in de eerste vrije training voor de Dutch Grand Prix na zo'n tien minuten de strijd staken vanwege technische problemen aan de auto.

Rook

Er kwam lichte rook uit zijn RB18. Op de boordradio gaf Verstappen aan dat het vermoedelijk een probleem met de versnellingsbak betrof. De sessie werd stilgelegd nadat Verstappen was uitgestapt en had gezwaaid naar het massaal toegestroomde publiek.

Trainingsbak?

De Limburger reed zeer waarschijnlijk met een zogeheten 'trainingsbak': een versnellingsbak die eerder dit seizoen al veelvuldig gebruikt is en sowieso niet in de race van zondag gebruikt zou worden. Het wisselen van de versnellingsbak zou Verstappen in dat geval niet op een straf komen te staan.

Gejuich

Verstappen zal de rest van de eerste vrije training niet meer in actie komen, tot teleurstelling van alle aanwezige fans. Die hadden hun idool in zijn eerste ronde op het Zandvoortse asfalt nog begroet met gejuich en vuurwerk.

Tweede vrije training

Het Red Bull-team zal flink aan de slag moeten om de bolide rijklaar te maken voor de tweede vrije training, die vrijdag om 16:00 uur begint.

Voorsprong

Verstappen begint het raceweekend in Zandvoort met een enorme voorsprong op zijn achtervolgers in het wereldkampioenschap. De Red Bull-coureur is hard op weg naar zijn tweede wereldtitel op rij.
Bekijk de uitgebreide voorbeschouwing op de Dutch GP in L1's autosportprogramma Pitlane: