Fortuna slaat alsnog toe: Özyakup tekent in Sittard

Oguzhan Özyakup als speler van Besiktas © Orange Pictures
Ondanks dat de transfermarkt al een dag gesloten is, heeft Fortuna nog een nieuwe speler toegevoegd aan de selectie. Oguzhan Özyakup tekent een tweejarig contract in Sittard.
De middenvelder was transfervrij waardoor Fortuna hem nog kon vastleggen.

Feyenoord

De 29-jarige Turk zat zonder club nadat zijn contract bij Besiktas deze zomer afliep. Sinds 2012 was hij actief bij de Turkse topclub. De meeste Nederlandse voetbalfans zullen Özyakup vooral kennen van het enige uitstapje wat hij heeft gemaakt. In het eerste halfjaar van 2020 was hij speler van Feyenoord en kwam hij in vier duels in actie voor de Rotterdammers. Özyakup kwam bij Besiktas terecht via de jeugd van AZ en Arsenal. In zijn hele carrière kwam hij tot 357 duels waarin hij 42 keer scoorde en 74 maal een assist gaf.

Turks international

Özyakup is ook Turks international geweest. Tussen 2013 en 2019 speelde hij 53 interlands en zat hij bij de selectie van het Europees kampioenschap in 2016.

Wens

De Turk zegt dat het zijn wens was om naar Nederland terug te keren: "Die kans krijg ik nu bij Fortuna. Nu is het aan mij om alles te geven voor deze club en samen met mijn nieuwe ploeggenoten er een mooi seizoen van te maken.”

Bak aan ervaring

Technisch manager Sjoerd Ars zegt dat hij opzoek was naar een voetballende middenvelder en dat Özyakup over die kwaliteiten beschikt: “Daarnaast voegen we een bak aan ervaring toe met zijn komst, met meer dan driehonderd wedstrijden in het shirt van Besiktas. De komst van Oguzhan maakt de selectie compleet.”