Verstappen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen met de Koninklijke Onderscheiding © Verstappen.nl
Max Verstappen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De eerste Nederlandse Wereldkampioen Formule 1 kreeg de koninklijke onderscheiding donderdag uitgereikt door minister voor Sport Conny Helder.
Bij de uitreiking waren de familie en naasten van de Limburger aanwezig, meldt Verstappen.nl.

Hard en lang werken

"Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen", zei sportminister Conny Helder. "Uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet."

Overweldigend

Verstappen noemde de benoeming een 'hele eer'. "Ik ben erg dankbaar aan mijn familie en naasten voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren. Zonder al die support had ik niet kunnen komen tot waar ik nu sta." Daarnaast bedankt hij Red Bull, zijn persoonlijke sponsoren en zijn fans, met in het bijzonder de Orange Army. "Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Dutch Grand Prix."