Roda JC-basisspeler Xian Emmers staat voor transfer

Xian Emmers. © Orange Pictures
Terwijl de transfermarkt in Nederland al twee dagen gesloten is, ziet Roda JC nog een belangrijke speler verkassen. Aanvallende middenvelder Xian Emmers gaat de club verlaten.
De Belg verruilt Roda voor het Roemeense Rapid Boekarest. De speler en zijn nieuwe werkgever hoeven alleen nog het papierwerk en de medische keuring af te ronden. Emmers trainde de afgelopen dagen al niet meer mee bij de Kerkraadse club.

Lucratief

Roda incasseert een transfersom voor Emmers. De hoogte daarvan komt niet in de buurt van het bedrag dat Roda ving voor Benjamin Bouchouari, maar desalniettemin is het voor Roda de tweede lucratieve deal van deze zomer. Eerder verkaste Bouchouari voor een transfersom van 1,1 miljoen euro naar het Franse Saint-Étienne.

Alternatieven

Roda sorteerde vóór de transferdeadline al voor op een vertrek van Emmers. De club haalde met de aanvallers Romano Postema, Lennerd Daneels en middenvelder Teun Bijleveld alternatieven die verschillende posities kunnen invullen.

Rendement

Emmers speelde slechts één seizoen voor Roda, maar groeide wel snel uit tot een belangrijke speler in het team van coach Jurgen Streppel. In 34 Keuken Kampioen Divisie-duels was de aanvallende middenvelder annex schaduwspits met tien goals en negen assists bij behoorlijk wat doelpunten betrokken.