Roda is uitgewinkeld, overbodige Amissi blijft in Kerkrade

Mohamed Amissi tijdens het duel Jong AZ-Roda JC Kerkrade. © Orange Pictures
Ondanks dat het uitzicht op speelminuten nihil is, blijft Mohamed Amissi contractspeler van Roda JC Kerkrade.
Een vertrek van de Burundees was aannemelijk, maar er werd geen akkoord bereikt met een andere club. Ook over het ontbinden van het contract van de aanvaller werd geen overeenstemming bereikt.

Geen goals

Amissi (22) werd op de slotdag van de transferwindow in januari door Roda overgenomen van Heracles Almelo. De Burundees international hoopte in het Parkstad Limburg Stadion zijn carrière nieuw leven in te blazen, maar zo ver zou het niet komen. Hij kwam tot dusver tot dertien invalbeurten, waarin hij niet tot scoren kwam of assists leverde.

Niet meegetraind

In de aanloop naar het nieuwe seizoen viel Amissi definitief buiten de boot: de aanvaller trainde niet meer mee en er was logischerwijs ook geen plek meer voor hem in de wedstrijdselectie van coach Jurgen Streppel. Of dat nu, na het verstrijken van de transferdeadline, wel het geval is, is sterk de vraag.

Versterking

Aan de inkomende kant hoopte Roda vóór het eind van de transferwindow - woensdagavond om middernacht - nog een versterking vast te leggen. Daar is de club niet in geslaagd. In principe kan na het verstrijken van de transferdeadline nog een clubloze speler gecontracteerd worden, maar dat ligt niet per se in de lijn der verwachting.

Slagvaardig

Roda toonde zich in het slot van de transferperiode wel slagvaardig: de club versterkte zich in de afgelopen 48 uur met middenvelder Teun Bijleveld (FC Emmen) en de aanvallers Lennerd Daneels (RKC Waalwijk) en Romano Postema (FC Groningen, op huurbasis).

Vertrek

Mogelijk raakt Roda wel nog een speler kwijt aan een buitenlandse club. Er is nadrukkelijke interesse en mocht het tot een akkoord komen, dan houdt Roda daar een serieuze transfersom aan over. Omdat de transferperiode in vrijwel alle andere landen langer doorloopt, hoeft die deal niet woensdagavond afgerond te zijn.