Huurdeal bevestigd: Romano Postema naar Roda JC

Roda JC haalt Romano Postema van FC Groningen © Orange Pictures
Roda JC heeft het aantrekken van Romano Postema officieel bevestigd. De aanvaller wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van FC Groningen.
Postema is een centrale spits die ook op andere posities in de aanval uit de voeten kan.

Direct inzetbaar

Dit seizoen kwam hij twee keer als invaller in actie voor FC Groningen. Voor Roda JC is hij direct inzetbaar. Met het afronden van zijn komst laten de Kerkradenaren nog maar eens een staaltje slagvaardigheid zien in dit transferwindow.

Loopbaan

Postema, geboren op 7 februari 2002 in Groningen, begon zijn voetbalcarrière op elfjarige leeftijd bij FC Groningen. Hier doorliep hij verschillende jeugdelftallen. Met de onder-17 werd hij kampioen in de landelijke Eredivisie en kroonde Postema zich met 31 treffers tot topscorer van de competitie. In het seizoen 2020/2021 kwam de spits op huurbasis uit voor FC Den Bosch, waar hij in 28 wedstrijden goed was voor 12 doelpunten en acht assists. Daarnaast kwam hij 52 keer in actie voor de hoofdmacht van FC Groningen.

Ontwikkeling

De aanvaller wil graag minuten maken en kiest daarom voor een verblijf van één seizoen in Kerkrade. "Om mijn persoonlijke ontwikkeling verder door te zetten, denk ik dat de stap naar Roda JC de juiste is," zo laat hij optekenen op de clubkanalen. "Ik ga er alles aan doen om de gezamenlijke ambities waar te maken en kijk ernaar uit om mijn eerste minuten in het Parkstad Limburg Stadion te maken."

Twee transfers

Ook middenvelder Teun Bijleveld (FC Emmen) en aanvaller Lennerd Daneels (RKC Waalwijk) werden aangetrokken. Mocht er niemand meer vertrekken uit Kerkrade, dan kan trainer Jurgen Streppel beschikken over een selectie met veel opties, die breed genoeg moet worden geacht om mee te doen om een goede plek in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Buitenland

Omdat de transferwindow in het buitenland nog een dag open is, zou het nog kunnen gebeuren dat er spelers weggaan. Voor de aanvallers Dylan Vente, Bryan Limbombe en ook Xian Emmers zou belangstelling zijn. Dan kan Roda JC alleen transfervrije spelers als vervanger aantrekken.