Fortuna Sittard haalt Úmaro Embaló van Benfica B

Úmaro Embaló tekent tot medio 2026 bij Fortuna Sittard © Fortuna Media
Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de 21-jarige Úmaro Embaló. De aanvaller komt over van het beloftenteam van Benfica.
Úmaro Embaló werd geboren in Guinee Bassau, is linksbenig en kan op alle voorhoede posities uit de voeten. Hij heeft een voorkeur voor de positie van rechtsbuiten en tekent een contract tot medio 2026.

Transfersom

Embaló had in Portugal nog een doorlopend contract tot 2024, waardoor Fortuna Sittard een transfersom moet betalen. Volgens Portugese media zou het gaan om een bedrag van 1 miljoen euro, plus een doorverkooppercentage van 50 procent, zo meldt het goed ingevoerde Record. De Sittardse club doet verder geen mededelingen over bedragen.

Loopbaan

De aanvaller doorliep sinds 2016 de jeugdopleiding van Benfica en kwam sinds het begin van 2021 vooral in actie voor Benfica B, dat uitkomt in de Portugese eerste divisie. In totaal kwam hij tot 59 wedstrijden op het tweede niveau waarin hij zes keer scoorde en zestien assists gaf. In 2020 speelde hij met Benfica Onder 19 in de finale van UEFA Youth League, de Champions League voor de jeugd.

Vertrouwen

Embaló voelt het vertrouwen van Fortuna: "Nu is het aan mij om dat vertrouwen terug te betalen, het liefst in doelpunten en assists. Op die manier wil ik belangrijk zijn voor dit elftal. De keuze voor Fortuna is een bewuste keuze. Ik wil me als speler verder ontwikkelen in een interessante competitie die goed staat aangeschreven en steeds sterker wordt.”

Twee jaar

Technisch manager Sjoerd Ars zegt dat Fortuna Embaló al twee jaar volgde: "Deze zomer deed zich de kans voor om hem naar Sittard te halen, al moesten we daarvoor wel de strijd aangaan met andere geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk kiest hij bewust voor een avontuur in Sittard. Na het vertrek van Samy Baghdadi wilden we graag nog een buitenspeler toevoegen aan de selectie. Met Úmaro halen we er een in huis die naast snelheid ook beschikt over een flinke dosis creativiteit.”