Slagvaardig Roda JC haalt met Postema nóg een aanvaller

Postema in duel met Ajax-verdediger Timber. © Orange Pictures
Roda JC toont zich bijzonder actief in het staartje van de transferperiode. De Kerkraadse club haalt ook Romano Postema naar het Parkstad Limburg Stadion.
De aanvaller wordt gehuurd van FC Groningen. Roda JC wil de huurtransfer nog niet bevestigen, maar zal dat vermoedelijk woensdag wel doen.

Multifunctioneel

De tijdelijke overgang van Postema moet woensdag afgerond worden, aangezien de transferwindow dan aan het eind van de dag sluit. De 20-jarige geboren Groninger kan zowel in het centrum als op de vleugels uit de voeten. Roda had in de vorige transferperiodes ook al een oogje op de speler.

Tien KKD-goals

Bij FC Groningen kwam Postema in de eerste vier speelrondes tot 34 speelminuten. In totaal speelde hij al 48 Eredivisie-duels voor de Trots van het Noorden, waarin hij vier keer scoorde. Daarnaast schoot Postema op huurbasis bij Den Bosch tien maal raak in 27 Keuken Kampioen Divisie-duels.

Bijleveld en Danneels

Roda sloeg dinsdag al een dubbelslag met het aantrekken van middenvelder Teun Bijleveld en aanvaller Lennerd Daneels, die net als Postema afkomstig zijn van een Eredivisie-club: Bijleveld van FC Emmen, Daneels van RKC. Dat duo werd, in tegenstelling tot Postema, definitief overgenomen.

Vertrek

De komst van Postema is vermoedelijk niet het laatste wapenfeit van Roda op de transfermarkt. Zo bestaat er een reële kans dat er nog een speler vertrekt bij de Koempelclub. Daarnaast moet er nog een oplossing gevonden worden voor de op een zijspoor belande Mo Amissi.