Roda shopt weer in Eredivisie: RKC'er Daneels naar Kerkrade

Roda JC pikt Lennerd Daneels op bij RKC Waalwijk. © Orange Pictures
De extra vleugelaanvaller waar Roda JC Kerkrade al een tijdje naar op zoek was, is een dag voor het verstrijken van de transferdeadline vastgelegd: Lennerd Daneels.
Roda plukt de linksbuiten weg bij RKC Waalwijk, waar zijn contract nog één jaar doorliep. Met zijn komst heeft Roda de aanvallende posities in het elftal nu dubbel bezet.

Optie

De 24-jarige aanvaller zet in Kerkrade zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor een derde seizoen. De Belg heeft ruim honderd duels ervaring in het betaald voetbal: 63 in de Eredivisie, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists leverde, en 40 Keuken Kampioen Divisie-duels, waarin Daneels goed was voor vijf treffers en één assist.

PSV

Daneels werd op 12-jarige leeftijd door PSV opgepikt in de jeugdopleiding van Germinal Beerschot Antwerpen. Bij de topclub uit Eindhoven kwam het niet tot een debuut in de hoofdmacht, maar wel tot twee seizoenen in het betaald voetbal bij Jong PSV. In 2019 verkaste hij naar Eredivisionist RKC. Bij Roda zal hij op de vleugelposities de concurrentie moeten aangaan met Bryan Limbombe, Mohamed Mallahi en Arjen van der Heide.

Bijleveld

Met de komst van Daneels voltooit Roda een dinsdag-dubbelslag op de transfermarkt. Eerder op de dag presenteerde de club al middenvelder Teun Bijleveld. Hij wordt ook overgenomen van een Eredivisie-club, FC Emmen. Bijleveld speelt de komende twee seizoenen in het Parkstad Limburg Stadion.