Video: Tevreden en tóch een lichte kater bij MVV

Spelers van MVV bedanken de meegereisde fans na gelijkspel in Almelo. © Frank Kerbusch Publiciteits/Visie
Direct na afloop van het 2-2 gelijkspel in Almelo heerste in de MVV-kleedkamer een mix van teleurstelling en toch ook tevredenheid.
Want de Maastrichtenaren speelden frank en vrij op het kunstgras van Heracles en mochten mede dankzij de eerste treffer van middenvelder Nicky Souren in het shirt van MVV lang hopen op een stunt. Zover kwam het niet omdat de thuisclub dankzij ex-Fortunees Emil Hansson langszij kon komen in blessuretijd.
Kijk hier naar het interview met MVV'er Nicky Souren

Energie

Feit is dat trainer Maurice Verberne zijn jonge ploeg al vroeg in het seizoen aan de praat heeft gekregen. Het vertoonde spel en het zwaarbevochten punt dat werd meegenomen tegen een promotiekandidaat, past in de lijn van de laatste weken. De overwinningen op NAC Breda en ADO Den Haag kwamen tot stand met fris en energiek spel. Waarin de ploeg ook onder druk overeind bleef. Soms met kunst en vliegwerk, maar toch. Ook al is het seizoen nog pril, het geeft de club in elk geval weer wat kleur op de wangen.

Verwachtingen

En dus meldt MVV zich fier en toch ook een tikkeltje onverwacht in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Plek acht, negen doelpunten gescoord in vier wedstrijden en zeven treffers geïncasseerd. De rapportcijfers zijn in de afgelopen jaren wel eens slechter geweest in De Geusselt. Interessant wordt het om te zien of de seizoensstart het verwachtingspatroon doet veranderen en hoe trainers en spelers daar mee omgaan.

Derby

Zondag ontvangt MVV in eigen stadion buurman Roda JC. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst is drie plekken en slechts twee punten. De derby is vanaf 12.15 uur live te volgen via L1 Radio.